Sosyal Medya

Güncel

Netanyahu'dan, Trump’a 'Golan Tepeleri' ödülü

İsrail Başbakanı Netanyahu, işgal altındaki Golan Tepeleri'ndeki bir Yahudi yerleşim birimine ABD Başkanı Donald Trump'ın adını vereceklerini açıkladı.



ABD BaÅŸkanı Trump'ın göreve geldiÄŸinden bu yana Ä°srail lehine aldığı kararlar, Ä°srail'de karşılık buluyor. Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, iÅŸgal altındaki Golan Tepeleri'ndeki bir Yahudi yerleÅŸim birimine ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın adını vereceklerini açıkladı.

Netanyahu, ailesiyle Golan Tepeleri'ne yaptığı ziyaretin ardından Twitter hesabından paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:
"İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki egemenliğini tanıyan Başkan Trump'ın onuruna buradaki bir yerleşim birimine onun (Trump) adını vereceğiz."
Ä°srail BaÅŸbakanı, bu yöndeki teklifini "kısa süre içinde" kabinenin onayına sunacağını belirtti.
ABD BaÅŸkanı Trump, 25 Mart'ta Beyaz Saray'da Netanyahu ile yaptığı görüÅŸmede "Golan Tepeleri üzerinde Ä°srail'in egemenliÄŸini ABD'nin resmen tanıdığını" ilan eden baÅŸkanlık kararnamesini imzalamıştı.
Trump, 21 Mart'ta da Twitter'dan, "52 yılın ardından ABD için Ä°srail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliÄŸini tam olarak tanımanın zamanı geldi." ifadesini paylaÅŸmıştı.
Ä°srail, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana iÅŸgal altında tutuyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.