Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu'na saldırı soruşturmasında 8 kişi serbest bırakıldı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yumruk atan Osman Sarıgün'ün de aralarında olduğu 9 şüpheli, başlatılan saldırı soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 3'ü savcılık, 5'i de mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Sarıgün'ün ise gözaltı süresi uzatıldı.



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’na Piyade Er Yener Kırıkcı’nın Ankara Çubuk’taki cenazesinde düzenlenen saldırıyla ilgili olarak 9 kiÅŸi gözaltına alındı. 5 kiÅŸi mahkeme tarafından adli kontrol ÅŸartıyla 3 kiÅŸi de savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. KılıçdaroÄŸlu'na yumruk atan Osman Sarıgün'ün ise gözaltı süresi uzatıldı.
 
Olayla ilgili 5 ÅŸüphelinin de Ä°lçe Jandarma Komutanlığında ifade iÅŸlemlerinin devam ettiÄŸi bildirilen açıklamada "Olaya karıştıkları iddia edilen diÄŸer ÅŸüphelilerin kimlik tespiti ve araÅŸtırılması iÅŸlemleri de titizlikle yapılmaktadır. Olay çok yönlü olarak tüm ayrıntılarıyla araÅŸtırılmaktadır" denildi.
 
Gözaltına alınan 9 ÅŸüpheliden 5’i, iÅŸlemlerinin ardından adliyeye götürüldü. 3 ÅŸüpheli savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 1 kiÅŸinin de adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakılmasına karar verildi. KılıçdaroÄŸlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’ün ise gözaltı süresi uzatıldı.
 
4 KİŞİ DAHA SERBEST BIRAKILDI
 
S.A, Y.K. ve M.Y. ile KılıçdaroÄŸlu’nun aracına taÅŸ attığı iddia edilen A.R. isimli kadın savcılıkta ifade verdi. Savcılık 4 ÅŸüpheliyi adli kontrol tedbiri uygulanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Talebi kabul eden mahkeme, ÅŸüphelilerin adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.
 
"KALABALIKTA GALEYANA GELDÄ°M"
 
Osman Sarıgün’ün, jandarmadaki ilk ifadesinde, kalabalık arasında galeyana gelerek, Kemal KılıçdaroÄŸlu'na yumruk attığını söylediÄŸi belirtilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.