Sosyal Medya

Güncel

YSK'da İstanbul toplantısı: Görüşme yarın devam edecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptali ve yenilenmesi istemiyle yaptığı olağanüstü itirazını görüşmeye yarın saat 11.00'de devam edecek.



YSK'nin saat 14.00'te baÅŸlayan toplantısında, AK Parti ve MHP'nin yaptığı olaÄŸanüstü itirazlar ile AK Parti'nin Büyükçekmece seçim sonuçlarına yaptığı itiraz ele alındı.
 
AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel'in, YSK üyelerine partisinin iddialarıyla ilgili 2,5 saatlik bir sunum yaptığı toplantıda, CHP ve HDP temsilcilerinin de görüÅŸlerini dile getirdiÄŸi öÄŸrenildi. Kurul, itirazları görüÅŸmeye yarın saat 11.00'de devam edecek.
 
Ä°TÄ°RAZLAR
 
AK Parti'nin olaÄŸanüstü itiraz dilekçesinde, oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduÄŸu, oy kaydırmaları yapıldığı, kayıp oy pusulalarının bulunduÄŸu, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı, sandık kurullarının oluÅŸumunda usulsüzlük yapıldığı iddia edilmiÅŸti.  AK Parti, Ä°stanbul seçiminin iptali için YSK'ye, KHK ile kamu hizmetinden çıkarılan seçmenlerin bulunduÄŸu listeyi içerir ek dilekçe de sunmuÅŸtu. AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel, Büyükçekmece seçim sonuçlarına itirazını yapmış ama bu itirazın içinde BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı seçimine iliÅŸkin itirazların da yer alması nedeniyle olaÄŸanüstü itirazla birlikte görüÅŸülmesini istemiÅŸti. YSK da bunu kabul etmiÅŸti.
 
MHP'NÄ°N OLAÄžANÜSTÜ Ä°TÄ°RAZI
 
AK Partinin ardından MHP de Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı ve Maltepe Ä°lçe Belediye BaÅŸkanlığı seçimlerinin iptali istemiyle YSK'ye baÅŸvurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.