Sosyal Medya

Güncel

Ömer Beşir darbe sonrası hayata küstü

Birkaç gün önce tromboz nedeniyle tedavi gören Sudan'ın devrik Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, yemek yemeyi ve ilaçlarını içmeyi kabul etmiyor



Sudan'da birkaç gün önce tromboz (kan pıhtılaÅŸması) nedeniyle tedavi gören devrik CumhurbaÅŸkanı Ömer el-BeÅŸir, yemek yemeyi ve ilaçlarını içmeyi reddediyor.

SaÄŸlık yetkilisinden alınan bilgiye göre, BeÅŸir, hafif derecede geçirdiÄŸi tromboz nedeniyle bir hastanede tedavi gördü ve daha sonra baÅŸkent Hartum'da tutulduÄŸu konuk evine götürüldü. 

Sağlık yetkilisi, tedavinin ardından Beşir'in sağlık durumunun stabil hale geldiğini ancak psikolojisinin bozuk olduğunu aktardı.

Devrik CumhurbaÅŸkanı BeÅŸir'in yemek yemeyi ve ilaçlarını almayı reddettiÄŸini ifade eden saÄŸlık yetkilisi, BeÅŸir'in sıvı maddeler ile damardan beslendiÄŸini kaydetti. 

Sudan'da 19 Aralık'ta ekonomik kriz sebebiyle baÅŸlayan gösterilerin, hızla baÅŸkent Hartum ve ülke genelinde rejim karşıtlığına dönüÅŸmesi ve baÅŸkentteki ordu karargahı önünde yoÄŸun katılımlı gösterilerin ardından ordunun 11 Nisan PerÅŸembe günü yönetime el koyduÄŸunu açıklamasıyla 30 yıllık Ömer el-BeÅŸir dönemi sona ermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.