Sosyal Medya

Güncel

5 çocuğu ellerinden alınan ailenin avukatından açıklama

Hatay’ın Erzin ilçesinde çocuklarını okula göndermedikleri gerekçesiyle 5 çocuklarına el konulan ailenin avukatı açıklama yaptı.



Hatay’ın Erzin ilçesinde çocuklarını okula göndermedikleri gerekçesiyle 5 çocuklarına el konulan ailenin avukatı açıklama yaptı.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklama yapan avukat Kaya Kartal, çocukların ailelerine teslim edilmesi gerektiÄŸini söyledi.

Kartal'ın ifadeleri ÅŸöyle:

"Åžubat ayının başından beri ailelerinden alınarak yaÅŸları farklı olduÄŸu iddiasıyla birbirinden de koparılan ve farklı çocuk yuvalarına gönderilen çocukların aileye iadesi için uÄŸraşıyoruz. Çocuklar anne babalarını her gördüklerinde aÄŸlayarak eve gitmek istediklerini söylüyor.

fasdda.jpg

Dörtyol 3. Asliye Hukuk Mahkemesine yapılan itirazın da reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesine çocukların aileye iadesi için Tedbir Talepli baÅŸvuru yaptık. Umuyoruz ki derhal bir tedbir kararı verilerek ailelerinden ve birbirinden koparılan çocuklar ailelerine kavuÅŸur.

Çocukların alınma gerekçesi temelde ailenin çocuklarını OKULA GÖNDERMEMESÄ°NE dayanıyor. Mahkeme, Ailenin EÄŸitim sistemine karşı tutumu, çocukların sosyal hayata kazandırılmadığı, çocukların saÄŸlıklı birey olma hususunda ailenin üzerine düÅŸeni yapmadığı gerekçesine dayanmıştır.

Oysa Baba Ali Algül, ülkedeki -gerçekte hiç kimsenin memnun olmadığı- eÄŸitim sistemini ve müfredatı beÄŸenmediÄŸi ve bu eÄŸitim sistemi düÅŸünce ve inançlarına aykırı yönler barındırdığı için, çocuklarının da talebiyle çocuklarını okula göndermemiÅŸtir.

Kanuna göre çocuÄŸun yarar ve esenliÄŸinin öncelikli olarak gözetilmesi gerekirken çocuklar anne babalarından ve birbirlerinden zorla koparılmıştır. Kanun çocukların yararı için çocukların ve ailenin bilgilendirilmesini ve karar sürecine katılımlarını ÅŸart koÅŸmuÅŸtur.

Oysa Erzin 1. Asliye Hukuk Mahkemesi çocuklar hakkında karar verirken çocukların ne söylediklerini dinlemediÄŸi gibi aileyi de hiçbir ÅŸekilde bilgilendirmeyip sürece dahil etmemiÅŸtir. Yine Mahkemenin daha önce verdiÄŸi EÄŸitim Tedbiri kararı da aileye tebliÄŸ edilmemiÅŸtir.

Sosyal Hizmetler, sosyal inceleme uzmanı ve mahkeme ailenin eÄŸitim sistemine karşı tutumunu, muhtemelen ideolojik davranarak, fazlaca abartmış ve neticede çocuklar için daha da zararlı bir sürecin önünü açmıştır.

Oysa zorunlu eÄŸitim ve sakıncaları baÄŸlamında literatürde çokça çalışma bulunmaktadır. Okulsuz Toplum (Ivan Illich), Düzene Uygun Kafalar Nasıl OluÅŸturulur (E. A. Rauter); Zorunlu EÄŸitime Hayır! (Catherine Baker);

EÄŸitim, Bir Kitle Ä°mha Silahı (John Taylor Gatto); AptallaÅŸtıran EÄŸitim (John Taylor Gatto) vb. kült olmuÅŸ kitaplarda zorunlu yaygın eÄŸitim ve müfredat meseleleri tartışılmıştır. Yine zorunlu resmi eÄŸitim konusunda dünyanın bir çok ülkesinde farklı uygulamalar bulunmaktadır.

Çocuklar ve aile açısından gerekçelerden çok daha vahim travmalara yol açma ihtimali bulunan bu hukuksuzluÄŸun derhal giderilmesi gerekmektedir. En azından anne ile empati yapılmalıdır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.