Sosyal Medya

Güncel

Sri Lanka saldırısı sonrası ilk açıklama

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, ülkede kilise ve otelleri hedef alan saldırılar ile ardından meydana gelen iki patlama üzerine terör olaylarının sorumlularına karşı güçlü biçimde harekete geçilmesi talimatı verdi.



Sirisena, yaptığı açıklamada, "Bu komplodan sorumlu olan kiÅŸilere karşı sert eyleme geçilmesi konusunda talimat verdim" ifadesini kullandı. 

Maithripala Sirisena, tüm emniyet ve savunma birimlerinden, kanun ve nizamın sürdürülmesi için tüm adımları atmasını, bu adi saldırıların hızla soruÅŸturulmasını ve sorumluların yakalanmasını istediÄŸini söyledi.  Sri Lanka Devlet BaÅŸkanı, vatandaÅŸlara da sükunetle davranmaları ve söylentiler ile asılsız haberlere itibar etmemeleri çaÄŸrısında bulundu. 

Yerel Daily Mirror gazetesi de ülkede Sirisena'nın talimatı olan sokaÄŸa çıkma yasağının yerel saatle 18.00'den yarın sabah 06.00'ya kadar geçerli olacağını yazdı. Gazetenin haberinde 8. patlamanın da baÅŸkent Colombo'nun Dematogodabanliyösünde konutlara yakın bir bölgede meydana geldiÄŸi belirtildi. 

Sri Lanka hükümetinin ayrıca asılsız haberlerin yayılmasını önlemek amacıyla Facebook ve Instagram dahil sosyal paylaşım sitelerini geçici engelleme kararı aldığı kaydedildi. 

Bu sabah Paskalya ayinlerinin düzenlendiÄŸi Kochchikade'de St. Anthony's, Katana'da St. Sebastian ve Batticaloa'da bir kilise ile baÅŸkent Colombo'da beÅŸ yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine saldırı gerçekleÅŸtirilmiÅŸti. Åžinhua ajansı, kilise ve otellerdeki patlamalarda 185 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸini, 469 kiÅŸinin yaralandığını duyurmuÅŸtu.

Sabahki saldırıların ardından baÅŸkent Colombo'nun banliyösü Dehiwala'da hayvanat bahçesi yakınında 7. patlama meydana gelmiÅŸti. 8. patlamanın ardından ise ülkede sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edilmiÅŸti.

En az ikisinin intihar saldırısı olduÄŸu sanılan saldırıların sorumluluÄŸunu henüz üstlenen olmadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.