Sosyal Medya

Hayvanların dahi haczedilemediği ülkemizde çocuklar haczettiriliyor

Bu ülkede çocuk icrasını ve kadın tekelinde bulunan velayet sistemini değiştirmeyenlerin, hayvan haklarını bir üst çıtaya çıkaracağını biliyor muydunuz? Bu ülkenin çocukları mevcut hayvan haklarına sahip olsalar idi biz bunları konuşmazdık.



EÄŸitimci Zühtü Akar, ülkedeki yapay gündemler arasında kaynayıp giden "çocuk haczi" meselesini yazdı.

Kendisi de bu durum sebebiyle maÄŸduriyet yaÅŸayan bir baba olarak yazan Akar, bugün ülkemizde çocuklar hayvan hakları kadar dahi haklara sahip olmadığını söyledi. 

Akar'ın, habergündemim.com'da yayımlanan yazısı ÅŸu ÅŸekilde:

Bugün günlerden cuma tatlı ve tuzlu bir telaÅŸ.

Kimileri kandil mesajlarının en fosforlusunu Google'dan ararken, kimileri de (haftalık 60 bin olduÄŸu söyleniyor) dün eÅŸ dosttan bulup buluÅŸturduÄŸu veya kendi asli ihtiyaçlarından kısıp biriktirdiÄŸi bir miktar parayı (ortalama 500-600) icra dairesine yatırıp öz ve öz evladını iki günlüÄŸüne âdeta kiralayacak! Yani öz evladını 48 saat görmek için haczedecek!

Bu iÅŸlemlerden para kazananlar ise akÅŸam kandil mesajı atacak ve rahatlayacak olan vicdanlarıyla pür û pak olacaklar. Sakızın orucu bozup/bozmadığının tartışılacağı günleri iple çekecekler.

Bazıları partilerinin oyları için dertlenip gece/gündüz sayı ve rakamlarla boÄŸuÅŸurken, baba hasreti çeken bu yavrulara, o duyguyu tattırmak için icra dairelerin de aÄŸlayan babaların "Ne olur bu sorun insanlık suçudur. Çözün!" feryadı, gözlerini sayı/rakam/oy bürümüÅŸ trollerce, "Hayırdır birader sen ne ayaksın!", "Partimize zarar veriyorsun ÅŸimdi sırası mı?!!" ÅŸeklinde ötekileÅŸtirilecek ve hain olarak yaftalanacaktır. Ve peÅŸinden meselenin ne kadar farkında olduÄŸunu gözler önüne seren o okkalı cümle: "Hayırdır birader derdin ne senin!"

Bu ülkede çocuk icrasını ve kadın tekelinde bulunan velayet sistemini deÄŸiÅŸtirmeyenlerin, hayvan haklarını bir üst çıtaya  çıkaracağını biliyor muydunuz? Bu ülkenin çocukları mevcut hayvan haklarına sahip olsalar idi biz bunları konuÅŸmazdık. Ve dahi çocuklar icra yapılamaz idi.

Neden mi? Çünkü çocuklar, hayvandan sayılmaz.

HAYVANLARI KORUMA KANUNU

Kanun No. 5199. Kabul tarihi: 24.6.2004. "Ticarî amaç güdülmeden bilhassa ev ve bahçesi içerisinde bakılan ev ve süs hayvanları sahiplerinin borcundan dolayı haczedilemezler."

Hayvanlar haczedilemez, onlar çocuk mu?

Önerme: 

1-Hayvan insan olmadığı için haczedilemez

2-İnsan Hayvan olmadığı haczedilebilir.

Kandil mesajlarınız da hayvanları da unutmayın!

Ä°yi seyirler. Bâki selamlar!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.