Sosyal Medya

Güncel

FETÖ elebaşını ziyaret eden eski rektöre, FETÖ üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezası

Antalya'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında dava açılan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) eski rektörü İsrafil Kurtcephe, 'terör örgütüne üye olma suçu'ndan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 2012 yılında Fetullah Gülen'i Pensilvanya'da ziyaret ettiğini kabul eden Kurtcephe savcılıktaki ifadesinde, 'Tarihçi olduğundan, bu şahsın ismini çok duyduğu ve merak ettiği için' kendisine getirilen ziyaret teklifini kabul ettiğini savunmuştu.



Antalya'da FETÖ/PDY soruÅŸturması kapsamında hakkında dava açılan, 14 ay tutuklu kaldıktan sonra geçen eylül ayında tahliye edilen AÜ eski rektörü Ä°srafil Kurtcephe'nin yargılanmasına devam edildi. Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruÅŸmaya, tutuksuz sanık Ä°srafil Kurtcephe, yakınları ve avukatları katıldı.
 
Eski rektör ve avukatları, saat 10.00'da baÅŸlayan duruÅŸmada, savcının, sanığın 'terör örgütü üyeliÄŸi'nden yargılanmasına yönelik mütalaasına karşı yaklaşık 5 saat savunma yaptı. DuruÅŸmaya üç kez ara veren mahkeme heyeti, saat 17.00'de kararını açıkladı. Heyet, eski rektör Ä°srafil Kurtcephe'yi 'terör örgütüne üye olma' suçundan 6 yıl 3 ay hapse mahkum etti.
 
'ENÄ°NDE SONUNDA BERAAT EDECEKTÄ°R'
 
DuruÅŸma sonunda konuÅŸan Ä°srafil Kurtcephe'nin avukatlarından Ali Çelik, duruÅŸmada delil tartışmasının düzgün yapıldığını belirterek, "Ortaya konulan deliller, soruÅŸturma aÅŸamasındaki ÅŸüpheyi neredeyse tümüyle ortadan kaldırdı" dedi. DuruÅŸmalarda dinlenen tanıkların en aleyhte olanlarının bile Ä°srafil Kurtcephe'nin FETÖ ile baÄŸlantısı olmadığını ve bu konuda herhangi bir bilgileri bulunmadığını söylediÄŸini belirten avukat Ali Çelik, "Biz bu kararın Bölge Adliye Mahkemesinde ortadan kalkacağını düÅŸünüyoruz. Kurtcephe eninde sonunda beraat edecektir" diye konuÅŸtu.
 
FETHULLAH GÜLEN'Ä° ZÄ°YARET ETMÄ°Åž
 
Antalya Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın Ä°srafil Kurtcephe hakkında hazırladığı 85 sayfalık iddianamede, 'silahlı terör örgütü yöneticiliÄŸi' ile suçlanan eski rektörün, ikinci kez rektör seçilmesinin ardından, 2012 yılında Pensilvanya'da örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e yaptığı ziyaretteki diyaloglara yer verilmiÅŸti. Ä°ddianamede, ilk ifadesinde ziyareti reddeden Kurtcephe'nin, örgütün "Antalya imamı" olduÄŸu iddia edilen firari sanık Hasan Tarık Åžen'le beraber havalimanı ve bilet kayıtları ortaya çıkınca ifadesini deÄŸiÅŸtirdiÄŸi ve ziyareti detaylı ÅŸekilde anlattığı belirtilmiÅŸti.
 
FETÖ üyeliÄŸinden 26 ay hapis yatıp beraat eden avukat Kılıç: Gülen/CIA fırsatını bulsun yine darbe yaptırabilir
 
PENSÄ°LVANYA'YA MERAKTAN GÄ°TMÄ°Åž
 
Savcılıktaki ifadesinde kendisine yönelik "terör örgütünü kurma veya yönetme" suçlamasını kabul etmeyen Kurtcephe, 17-25 Aralık sürecinde tanıştığı Hasan Tarık Åžen'in Gaye Vakfının baÅŸkanı sıfatıyla üniversitede kendisini ziyaret ettiÄŸini ve Fetullah Gülen ile kendisini görüÅŸtürme teklifinde bulunduÄŸunu söylemiÅŸti.
 
Kurtcephe ifadesinde, "Tarihçi olduÄŸumdan, bu ÅŸahsın ismini çok duyduÄŸum, merak ettiÄŸim için ayrıca Osman Åžanal'ın (tutuklu eski cumhuriyet savcısı) üniversite ve ÅŸahsıma karşı takındığı tavırla ilgili olarak konuÅŸabilirim düÅŸüncesiyle bu ÅŸahsın teklifini kabul ettim. 2012 yılı Aralık ayında ben, Hasan Tarık Åžen ve Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı A.A.E. ile Amerika'ya gittik. Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ile Pensilvanya'da görüÅŸtük" ifadelerini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.