Sosyal Medya

Güncel

Ekrem Ä°mamoÄŸlu, Ä°BB verilerini neden kopyalamak istedi?

AK Parti'nin usulsüzlük iddialarına ilişkin yapmış olduğu itirazları karara bağlamadan İl Seçim Kurulu tarafından mazbatası verilen Ekrem İmamoğlu, ilk icraat olarak belediye ve bağlı kuruluşların veri tabanı kayıtlarının elektronik olarak kopyalanmasını istedi. Mahkeme, İmamoğlu'nun büyük tepki çeken bu kararını engelledi. Peki İmamoğlu belediyenin 'server'ını niye kopyalamaya çalışıyor? İBB’deki veriler neden önemli?



Ä°stanbul seçimleriyle ilgili tartışmalar sürerken YSK'nın henüz itiraz sürecini sonuçlandırmadan mazbata verdiÄŸi CHP'li Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun ilk iÅŸ olarak verdiÄŸi belediyenin elektronik veri tabanının kopyalanması talimatı büyük tepkilere neden oldu.

Ä°mamoÄŸlu'nun hiçbir güvenlik soruÅŸturmasından geçmeyen ve herhangi bir belediye çalışanı olmayan 3 kiÅŸiye belediyenin tüm mahrem bilgilerini teslim etmesine tepkiler büyüyor.

MAHKEME 'DUR' DEDÄ°

AK Parti'li meclis üyesi Yüksel Akyol ve Ömer Faruk Kalaycı, Ä°stanbul 4. Ä°dare Mahkemesine baÅŸvurarak "Belediye müfettiÅŸlerinden Emine Sema Ballı ve Kaya Albayrak ile belediye çalışanlarından veya dışarıdan belirlenecek 3 uzman ile belediye ve baÄŸlı kuruluÅŸların elektronik veri tabanı ve altyapılarında her türlü inceleme ve araÅŸtırmayı yapmaya ve veri tabanı ve altyapıyı kopyalamaya yetkilendirilmesine" iliÅŸkin kararın iptali ile yürütmesinin durdurulmasını istedi.

Talebi deÄŸerlendiren idare mahkemesi, iptali talep edilen iÅŸlemin uygulanmakla etkisi tükenecek nitelikte olduÄŸundan davalının birinci savunması ile ara karara yanıt alındıktan ve savunma kararına cevap süresi dolduktan sonra yeniden karar verilmek üzere, idarenin savunması alınmaksızın yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne karar verdi.

"BU ACELECÄ°LÄ°K NEDÄ°R?"

Sabah Gazetesi editörü Kenan Kıran, A Haber canlı yayınında Ä°mamoÄŸlu'nun veri tabanını kopyalatmak istemesini deÄŸerlendirdi. Ä°mamoÄŸlu'na serverı neden kopyalatıyorsunuz? sorusunu yönelten Kıran, "Bu acelecilik nedir? Göreve baÅŸlar baÅŸlamaz dışarıdan 3 kiÅŸi getirerek gerekçesiz ÅŸekilde verileri kopyalatmaya çalışırsanız yargı bunu durdurur. Bu uzmanları kim belirledi bunlar güvenlik soruÅŸturmasından geçtiler mi? Bu 3 kiÅŸinin niyeti ne?" ifadelerini kullandı.

VERÄ°LER NEDEN ÖNEMLÄ°?

"Ä°stanbul'da yaÅŸayan hakim, savcı, MÄ°T mensupları ve vatandaÅŸların ikamet adresleri ile tüm bilgileri belediyede kayıtlı." diye konuÅŸan Kıran ÅŸöyle devam etti: "Bu veriler 3 kiÅŸi tarafından kopyalandıktan sonra dışarıya sızdırılırsa hakim, savcı, MÄ°T mensuplarının tüm adresleri ve bilgileri terör örgütlerinin eline geçebilir. Bu devletin hafızasıdır siz bunları kopyalayarak paralel bir veri oluÅŸturuyorsunuz.".

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.