Sosyal Medya

Güncel

Yer Atatürk Havalimanı... Bu görüntüler ilk kez ortaya çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde, Atatürk Havalimanı'nı işgal girişimi ve burada çıkan olaylarda 2 kişinin şehit edilmesine ilişkin davada, darbeci askerlerin Atatürk Havalimanı'nı işgal etmeye çalıştığı yeni görüntüler ortaya çıktı.



Ä°stanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza Ä°nfaz Kurumu YerleÅŸkesi karşısında bulunan salonda yapılan duruÅŸmada, 15 Temmuz 2016 ve 16 Temmuz 2016'da Atatürk Havalimanı'nda çekilmiÅŸ görüntüler izletildi.

BilirkiÅŸi incelemesi yapılan yaklaşık 3 saatlik görüntülerde, askerlerin nereye gittikleri, ne yaptıkları, kimlerle konuÅŸtukları gibi bilgiler alt yazı halinde dakika dakika yer alırken, bazı askerlerin iÅŸaretlenerek kim oldukları da belirtildi.

APRON BÖLGESÄ°NDEKÄ° OLAYLAR

Görüntülerde, 16 Temmuz 2016 saat 00.56'da eski Hava Harp Okulu Kurmay BaÅŸkanı Albay Barbaros Akça ve eski BaÅŸçavuÅŸ Aslan Özkan komutasındaki askerlerin silahlı ÅŸekilde apronda mevzilendikleri, 00.56'da askeri araçların yolları kapattıkları, kontrol yaptıkları, Albay Mustafa Kol'un bulunduÄŸu kamyon ve beraberindeki üç zırhlı aracın apron bölgesinden geçtiÄŸi, saat 01.00'de Aslan Özkan komutasındaki askerlerin park alanından gelen yolcuları taşıyan otobüsü durdurarak, yolcuları yere yatırdıkları ve üstlerini aradıkları görülüyor.

Makam aracıyla gelen Barbaros Akça'nın yere yatırılan yolcuların yanına gittiÄŸi, daha sonrasında Akça'nın oradan ayrıldığı, yolcuların otobüse geri bindirildiÄŸi görülen görüntülerde, 01.04'te askerlerin durdukları aracı gasbettikleri, içindeki vatandaÅŸları indirdikleri, daha sonra askerlerin bu araca bindikleri yer alıyor.

Askerlerin gece boyunca araçları kontrol ettikleri, 01.35'te apron bölgesine gelen bir polis aracının darbeci askerler tarafından durdurulduÄŸu ve arandığı, Aslan Özkan ve askerlerin 2 polisin etrafını sardığı, bazı askerlerin silahına davrandığı, askerlerin birbirini uyardığı, polis aracından alınan malzemelerin Akça'nın makam aracına konulduÄŸu da görüntülere yansıyor. 

Saat 01.44'te eski baÅŸçavuÅŸ Aslan Özkan, sözleÅŸmeli er Muhammet Ömer Saldamlı ve Yasin Keçeli'nin bir araca binerek, aprondan ayrıldıklarının yer aldığı görüntülerde, daha sonra bu araç ve beraberindeki minibüsün apronda olan vatandaÅŸların arasından son sürat geçtiÄŸi, bazı vatandaÅŸların yere yattığı görülüyor.

Görüntülerde, üç askerin bulunduÄŸu araç ve minibüsün polis memuru Zafer Öcalan'ın bulunduÄŸu aracı durdukları, bazı askerlerin havaalanında vatandaÅŸların bulunduÄŸu bölgeye ellerinde silahlarla koÅŸtukları, askerlerin birinin vatandaÅŸları görerek, havaya ateÅŸ ettiÄŸi, 01.49'da askerlerin ellerinde Türk bayrağı olan vatandaÅŸların gelmesi üzerine araçlarının olduÄŸu bölgeye kaçtıkları, vatandaÅŸların darbeci askerleri kovaladığı, bir süre askerlerin vatandaÅŸlarla konuÅŸtukları, tartıştıkları, 01.52'de askerlerin araçlarına binerek oradan ayrıldığı bölümler yer alıyor.

Ayrıca görüntülerde, 01.59'da Barbaros Akça'nın aracı ve bir minibüsün askeri havaalanı bölgesine gittiÄŸi, bu sırada vatandaÅŸların araçlardaki askerlerin kaçtığı bölgeye doÄŸru koÅŸtuÄŸu, daha sonra vatandaÅŸların yaralanan bir kiÅŸiyi taşıdıkları, 02.08'de ise polislerin askerler tarafından ele geçirilen malzemelerini geri aldıkları izleniyor.

UÇUÅž KONTROL KULESÄ°NDEKÄ° OLAYLAR

UçuÅŸ kontrol kulesindeki olaylara iliÅŸkin 15 Temmuz 2016'da kaydedilen görüntülerde ise saat 23.22'de eski Albay Mustafa Kol ve beraberindeki askerlerin silahlı ve teçhizatlı ÅŸekilde Atatürk Havalimanı CIP bölgesinden kuleye girdiÄŸi, 16 Temmuz 2016'da saat 00.20'de de kulenin üst katından aÅŸağıya indikleri, bu süre zarfında telefonla konuÅŸtukları, saat 00.23'te de kuleden ayrıldıkları görülüyor.

Kulede kalan diÄŸer askerlerden eski Binbaşı Yusuf Yenihayat ve beraberindeki askerlerin, ellerinde silahlarla 16 Temmuz'da 01.02'de kapıyı tuttukları, eski BaÅŸçavuÅŸ Hasan Hüseyin Parlak'ın silahına fiÅŸek sürdüÄŸü, 02.00'de özel harekat polislerinin kuleye baskın düzenledikleri, Yenihayat'ın polislere ateÅŸ ettiÄŸi, eski Uzman ÇavuÅŸ Aykut Demir'in silahını bırakarak teslim olduÄŸu, daha sonra polislerin darbeci askerlere "teslim ol" çaÄŸrısı yaptıkları, 04.01'de polislerin tiÅŸört  giydirerek, askerleri kuleden aÅŸağıya indirdikleri de görüntülerde yer alıyor.

HAVALÄ°MANI GÄ°RÄ°ÅžLERÄ°NDEKÄ° OLAYLAR

Atatürk Havalimanı giriÅŸlerindeki kameralardan elde edilen görüntülerde ise 66. Mekanize Piyade Tugayına baÄŸlı askerlerin 15 Temmuz akÅŸamı saat 22.40'ta Atatürk Havalimanı giriÅŸ kapılarına gelerek yolu kapattıkları görülüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.