Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan Türkiye ve Suriye açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin Suriye sınırındaki güvenlikle ilgili çıkarlarının sağlanmasının bölgedeki en önemli hedeflerden biri olarak tanımladı.



Moskova'da verilen basın toplantısında konuÅŸan Lavrov “Suriye'nin kuzeydoÄŸusu, yani Fırat'ın sol kıyısı ile ilgili sorun çözülmeli. Bunu, öncelikli görevlerimizden biri olduÄŸu üzere, meÅŸru Suriye yönetiminin kontrolü yeniden ele alması için yapmalıyız” dedi.

Lavrov, bölgedeki en önemli hedeflerden birinin de Kürtlerle diyaloÄŸun ve Türkiye'nin Suriye sınırındaki güvenlikle ilgili çıkarlarının saÄŸlanması olduÄŸunu ifade etti.

Lavrov, Suriye'de sahadaki durumun Anayasa Komitesi'nin en yakın zamanda kurulması için bir engel teÅŸkil etmediÄŸini, sorunlar olmasına raÄŸmen, ülkenin daha istikrarlı hale geldiÄŸini kaydetti.

Lavrov “Rusya ile Türkiye arasındaki anlaÅŸmalar çerçevesinde Ä°dlib'deki teröristlerin ortadan kaldırılması ile ilgili sorunun çözülmesi gerekiyor. Zira orada sonsuza dek kalmamalılar. Bunu herkes anlıyor” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.