Sosyal Medya

Güncel

Sendikalardan 'seçim' açıklaması

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB adına yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili halkın iradesine saygı duyulması çağrısı yapıldı.



Ä°stanbul Ä°l Seçim Kurulu'nun bulunduÄŸu ÇaÄŸlayan'daki Ä°stanbul Adalet Sarayı önünde toplanan Devrimci Ä°ÅŸçi Sendikaları (DÄ°SK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları BirliÄŸi (TMMOB) ve Türk Tabipler BirliÄŸi (TTB) üyesi bir grup, Ä°stanbul'daki seçim süreciyle ilgili açıklama yaptı.

CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Kani Beko, eski CHP milletvekili Süleyman Çelebi ile sendika temsilcilerinin yer aldığı grup adına açıklamayı DÄ°SK Genel BaÅŸkanı Arzu ÇerkezoÄŸlu gerçekleÅŸtirdi.

Seçimin asıl muhatabının emekçiler ve iÅŸçiler olduÄŸunu belirten ÇerkezoÄŸlu, Ä°stanbul'daki seçimlerin ardından yaÅŸanan sürecin hukuksuzluklar barındırdığını savundu.

Yetkili kurulları demokrasi ve hukuka uymaya çağırmak için toplandıklarını, halkın iradesine saygı duyulması gerektiÄŸini aktaran ÇerkezoÄŸlu, tüm sendika ve sivil toplum kuruluÅŸlarına ulaÅŸtırılmak üzere imza metni hazırladıklarını da dile getirdi.

ÇerkezoÄŸlu'nun okuduÄŸu imza metninde, "Ä°stanbul'da sandıkların açılmasının ardından yaÅŸananlar, bir hakkın kullanımı sınırını aÅŸmış, yurttaÅŸların iradesine karşı devletin tüm kurumlarını seferber ettiÄŸi tehlikeli bir giriÅŸime dönüÅŸmüÅŸtür. Ayrıca aday olma süreçlerinde hukuki gerekleri taşıyanların seçildikten sonra seçilme haklarının engellenmesi de tümüyle hukuksuzdur" iddiaları yer aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.