Sosyal Medya

Güncel

Çavuşoğlu: İran'da yönelik ambargolar yanlış

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'ABD'ye (İran'a yönelik) ambargoların yanlış olduğunu anlatmaya devam edeceğiz' dedi.



DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, ABD'ye Ä°ran'a yönelik ambargoların yanlış olduÄŸunu anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu ve Ä°ranlı mevkidaşı Cevad Zarif, DışiÅŸleri Konutu'nda yaptıkları baÅŸ baÅŸa ve heyetler arası görüÅŸmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

ABD'nin Ä°ran'a yönelik ambargolarıyla ilgili deÄŸerlendirmesi sorulan ÇavuÅŸoÄŸlu, ABD'nin ambargolarına karşı olduklarını her platformda doÄŸrudan ABD'lilere net ÅŸekilde söylediklerini belirtti.

ÇavuÅŸoÄŸlu, "ABD'ye önümüzdeki süreçte de bu ambargoların yanlış olduÄŸunu anlatmaya devam edeceÄŸiz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ABD'yi ziyaret ettiÄŸini hatırlatan ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:

"Bakanlarımız, ambargolar konusunu tüm muhataplarına açık ve net bir ÅŸekilde söylediler. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, ABD BaÅŸkanı Donald Trump ile de bir görüÅŸme gerçekleÅŸtirdi. Bu görüÅŸmelerde arkadaÅŸlarımız, bu konulardaki endiÅŸelerimizi ve düÅŸüncelerimizi net bir ÅŸekilde ABD'li muhataplarına iletmiÅŸ oldu. Burada önemli olan bizim kendi aramızdaki dayanışmamız ve kararlılığımızdır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.