Sosyal Medya

Güncel

'Rabia Naz'ın ölümünde intihar düşük ihtimal'

Giresun'un Eynesil ilçesinde Rabia Naz'ın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 60 tanık bir kez daha dinlenecek. Adli kaynaklardan edinilen bilgilere göre küçük kızın ölümünde intihar düşük bir ihtimal.



Giresun'un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki Rabia Naz'ın ölümüne iliÅŸkin baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında 60 tanık bir kez daha dinlenecek. Olay yeri incelemesi yapan polisler hakkında soruÅŸturma baÅŸlatılırken, adli kaynaklara göre intihar düÅŸük bir ihtimal. Giresun Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Cinayet Büro AmirliÄŸi'nde görevli 5 kiÅŸilik polis ekibi soruÅŸturmada görev verildi.

Evinin önünde yaralı bulundu, hastanede hayatını kaybetti. SoruÅŸturma Görele Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca devam ediyor. Rabia Naz Vatan'ın ölümünün ardındaki sır perdesi aralanamadı. SoruÅŸturma ise 1 yıldır devam ediyor.

Görele Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından yürütülen soruÅŸturma kapsamında, Eynesil emniyetinden ilk incelemeyi yapan olay yerinde de görev alan bir kısım polisler hakkında "görevi ihmal suçundan" olay yerinde gerekli güvenlik önlemi almadıkları, hastaneye gidip ardından olay yerine gelip inceleme yaptıkları gerekçesiyle soruÅŸturma baÅŸlatıldı. SoruÅŸturma kapsamında polis memurlarının ifadesi alındı.

SoruÅŸturma kapsamında 60 kadar tanık dinlendi. Rabia Naz'ı ilk gören ve soruÅŸturma kapsamında dinlenen tanıklar, eksik noktaların tamamlanması için ekip tarafından tekrar dinlenecek.

ÖLÜM NEDENÄ° NEDIR?

Rabia Naz'ın evinin çatısının sol tarafında bulunan bahçe tarafına düÅŸmüÅŸ olabileceÄŸi de deÄŸerlendiriliyor. Bahçe kısmındaki otların olduÄŸu bölgede ezilmeler tespit edildi. DüÅŸtükten sonra bahçe kısmından sürünerek binanın ön tarafına sürünerek gelmiÅŸ olabileceÄŸi de deÄŸerlendiriliyor. Ancak ayakkabısının bahçe kısmının bitiminde deÄŸil, yaralı olarak bulunduÄŸu bölgede bulunması bu ihtimali düÅŸürüyor.

Küçük kızın intihar etmiÅŸ olma olasılığı ise düÅŸük bir ihtimal olarak deÄŸerlendiriliyor. Birisinin evin çatısından Rabia Naz'ı atmış olabilme ihtimali de deÄŸerlendiriliyor.

Ölüm sebebi düÅŸme mi, trafik kazası mı, her ihtimal araÅŸtırılırken Rabia Naz'ın ölümü ÅŸüpheli bir durum olarak deÄŸerlendiriliyor. Dosyada ölüm nedenine dair her türlü ihtimal derinlemesine inceleniyor.

Hacettepe Üniversitesi'nin "trafik kazası sonucu ölüm bulgusu" olma ihtimaline karşı hazırlanan hukuki mütaalaya iliÅŸkin mütalaayı hazırlayan uzmanlar dosyada tanık olarak dinlenecek.

Baba Åžaban Vatan'ın kızına araba çarptıktan sonra metruk bir binada üzerinin temizlendiÄŸi iddiasının üzerine metruk binada bulunan kadın sıvısı ile Rabia Naz'ın DNA eÅŸleÅŸmesinin uyuÅŸup uyuÅŸmayacağına dair çalışmalar Trabzon Adli Tıp Kurumu'nca inceleniyor.

Ä°stanbul Adlı Tıp Kurumu'ndan Rabia Naz'ın ölüm sebebi, evinin çatısından düÅŸüp düÅŸemeyeceÄŸi, trafik kazası bulgusu olup olmadığına dair rapor bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.