Sosyal Medya

14 Nisan itibariyle Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasındaki son oy farkı

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı 13.943.



31 Mart Yerel seçiminde günler geçmesine raÄŸmen Ä°stanbul'da kimin belediye baÅŸkanı olduÄŸunu netlik kazanmadı. Millet Ä°ttifakı'nın CHP Ä°stanbul Belediye BaÅŸkan Adayı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, yapılan son geçersiz oyların sayılmasından sonra en yakın rakibi Binali Yıldırım ile arasındaki oy farkı 13.943 oldu.
 
AK Parti'nin yerel seçime iliÅŸkin olaÄŸanüstü itiraz süreci sona erdi ve Ak Parti'nin Ä°stanbul seçimlerinin yenilenmesi için baÅŸvuru yapacağı ifade ediliyor.  Geçersiz oyların sayılması ile Ekrem Ä°mamoÄŸlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkının 13.943 olduÄŸu kaydedildi. 
 
Maltepe'deki 1089 sandığın yaklaşık 800'ü sayıldı
Maltepe'deki geçersiz oyların sayılmasına iliÅŸkin son durumu bildiren CHP eski milletvekili, gazeteci Barış YarkadaÅŸ yaptığı son paylaşımda Ä°stanbuldaki oy farkının 13.943 olduÄŸunu yazdı. 
 
Maltepe'de ÅŸu ana kadar bin 89 sandıktan 742'si sayıldığı öÄŸrenilirken dün sabah 8.30'da baÅŸlayan sayımın ağır sürmesi nedeniyle saat 15:00’da kurul sayısı 12'den 22'ye yükseltildi. 
 
Öte yandan AK Parti, "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle Ä°stanbul'da seçimin iptali için olaÄŸanüstü itiraz baÅŸvurusunda bulunmaya hazırlanıyor. 
 
Eski CHP vekili YarkadaÅŸ, Maltepe'deki oy sayımına iliÅŸkin son durumu sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna paylaÅŸtı. YardakaÅŸ, yaptığı paylaşımda, "Saat 09.09…Maltepe'deki 1089 sandığın yaklaşık 800'ü sayıldı.Sandık Sayım Kurulu görevlileri olaÄŸanüstü bir çaba gösteriyor.Geriye kalan 300'e yakın sandığın sayımının bu gece geç saatlerde de olsa bitmesi bekleniyor." ifadesini kullandı. 
 
YarkadaÅŸ, “Maltepe'de yeniden yapılan sayımın sonuçları da YSK'nın resmî sitesine yüklenince ortaya ÅŸu tablo çıkıyor: CHP'li Ä°mamoÄŸlu, saat 20.43 itibariyle 13.943 oy önde... Ä°mamoÄŸlu, sayım sürdükçe yeniden yeniden baÅŸkan seçiliyor...” dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.