Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan kritik ''Türkiye'' açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin tehditlerine karşı Türkiye’nin tutumunu memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.



Rossiya-1 televizyonunda yayınlanan bir programda konuÅŸan Peskov, Moskova'nın ABD'nin Türkiye'ye benzeri görülmemiÅŸ baskısına karşı CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın sıkı duruÅŸunu memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Peskov, “Prensipte egemen olarak, bağımsız bir ÅŸekilde hareket edebilen ülkelerin sayısı parmakla sayılacak kadar az. Rusya da, Türkiye de bu ülkeler kategorisinde yer alıyor. Gerçekten de benzeri görülmemiÅŸ bir baskı yapılıyor. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın yeterince sıkı ve otoriter duruÅŸunu memnuniyetle karşılıyoruz” diye konuÅŸtu.

Peskov, sadece böyle bir tutum çizgisinin özgür ve egemen bir diyaloÄŸun kurulmasına imkân tanıyacağını sözlerine ekledi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan geçtiÄŸimiz çarÅŸamba günü S-400 füze savunma sistemlerinin teslimatı konusunda, "Nereye gidersek gidelim herkes S-400'ü soruyor. DışiÅŸleri Bakanımıza, diÄŸer bakanlarımıza her yerde S-400 soruluyor; ‘alıyor musunuz almıyor musunuz, niye almıyorsunuz, vazgeçin, bırakın falan.' Bizler de ‘bu bizim bitmiÅŸ bir iÅŸimiz, her ÅŸeyimiz tamam' diyerek cevap veriyoruz. S-400 füze savunma sisteminin Temmuz'da teslimi söz konusu idi, belki öne de çekilebilir" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.