Sosyal Medya

Güncel

MEB'den güzel sanatlar liselerinde 'konservatuvar' dönemi

Milli Eğitim Bakanlığı, Türk müziği eğitimi alanında güzel sanatlar liselerinde program ve müfredat geliştirme süreçlerine destek için İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ile iş birliğine gitti.



Milli EÄŸitim Bakanlığı (MEB) ve Ä°stanbul Teknik Üniversitesi (Ä°TÜ) arasında Türk müziÄŸi alanında eÄŸitim iÅŸ birliÄŸi protokolü imzalandı. Ä°TÜ'de gerçekleÅŸtirilen törende protokole, Milli EÄŸitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer ve Ä°TÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca imza koydu. 

Protokol kapsamında, Ä°TÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk müziÄŸi eÄŸitimi alanında güzel sanatlar liselerinde program ve müfredat geliÅŸtirme süreçlerine destek olacak, öÄŸrenci ve öÄŸretmenlere yönelik eÄŸitimler düzenleyecek ve öÄŸrencilerin ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanmalarına katkı saÄŸlayacak.

Güzel sanatlar liselerinde eÄŸitim seminerleri düzenlenecek

Protokol kapsamında, MEB güzel sanatlar liselerinin tümünde eÄŸitim gören öÄŸrencilere yönelik Türk müziÄŸi alanında eÄŸitim seminerleri düzenlenecek.

Ä°lk uygulama, bu yılın nisan ve mayıs aylarında Ä°stanbul'da bulunan güzel sanatlar liselerinde baÅŸlatılacak. Ä°stanbul'daki güzel sanatlar liselerindeki müzik alan derslerinde Ä°TÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı uzmanları görev alabilecek ve güzel sanatlar liselerinde görev yapan öÄŸretmenlerin mesleki geliÅŸimlerine yönelik eÄŸitim programları düzenlenecek.

Türk müziÄŸi aletleri yapımı öÄŸretilecek

Ä°TÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, güzel sanatlar liselerinde "Türk MüziÄŸi aletleri yapım sınıfının" kurulmasına destek olacak ve alet yapımıyla ilgili eÄŸitimler verecek. Ayrıca Türk ve Batı müziÄŸi aleti yapımı konusunda ilgili okullara müzik aletleri temin edilmesine destek verilecek.

Yarışmalara Ä°TÜ Türk musikisi devlet konservatuvarı hazırlayacak

Protokol kapsamında, Ä°TÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı uzmanları, müzik alan öÄŸrencilerine yönelik ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenecek etkinlik ve yarışmalarda öÄŸrencilerin hazırlanmasına destek olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.