Sosyal Medya

Güncel

Rıza Kayaalp Avrupa Şampiyonu oldu

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen şampiyonada grekoromen stilde mindere çıkan Rıza Kayaalp, Gürcü rakibini 3-0 yenerek üst üste 8, toplamda ise 9. kez Avrupa şampiyonu oldu.



Rıza Kayaalp, 9. zaferiyle Türk güreÅŸ tarihinde Avrupa ÅŸampiyonalarında en fazla altın madalya kazanan sporcu unvanını elde etti. Rıza, bu ÅŸampiyonadan önce rekoru Hamza Yerlikaya'yla paylaşıyordu.

CUMHURBAÅžKANI ERDOÄžAN'DAN TEBRÄ°K TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rıza Kayaalp'i telefonla arayarak tebrik etti.

Rıza Kayaalp'i baÅŸarısından dolayı tebrik eden ErdoÄŸan, "Rıza, seni tebrik ediyorum. Gözlerinden öpüyorum" dedi.

Åžampiyon sporcu da CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a teÅŸekkür ederek, "Sayın CumhurbaÅŸkanımız saÄŸ olsun, bizi her zaman maçtan çıktığımızda tebrik eder. Bu, deÄŸer gördüÄŸümüzü gösteriyor. Finalime gelen Sayın Bakanımıza da teÅŸekkür ediyorum. Bu sevinci halkımıza yaÅŸattığım için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

BAKAN KASAPOÄžLU YALNIZ BIRAKMADI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem KasapoÄŸlu da Rıza Kayaalp'in baÅŸarısına vurgu yaparak, "Rıza kardeÅŸimizi tebrik ediyoruz. Bir deÄŸil, 9 kez ÅŸampiyon oldu. Elbette çok büyük bir baÅŸarı. Tüm sporcularımızı, bize bu gururu yaÅŸattıkları için yürekten kutluyorum. Rıza kardeÅŸimiz, hem sporcu kiÅŸiliÄŸi hem de insani tarafıyla gençlerimize örnek oluyor. Gençlerimiz de kendisini örnek alacaktır" diye konuÅŸtu.

Öte yandan Rıza Kayaalp'e madalya töreninde altın madalyasını, Gençlik ve Spor Bakanı KasapoÄŸlu takdim etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.