Sosyal Medya

Güncel

Avrupa'da 'Buyurun ben Müslümanım' etkinliği

Belçika'da 50 genç Müslüman "Buyurun, ben Müslümanım" etkinliği çerçevesinde sokaklarda gül ve İslam dinini anlatan broşürler dağıttı.



Etkinlik çerçevesinde Almanya, Avusturya, Ä°sviçre, Hollanda, Belçika, Fransa, Danimarka, Ä°sveç, Norveç, Ä°talya, Avustralya ve Kanada'da stantlar açıldı.

Gönüllü gençler, cadde ve meydanlara kurulan stantlarda, 210 binden fazla kiÅŸiye gül ve Ä°slam dinini anlatan broÅŸür dağıttı.

HOLLANDA

Hollanda'da, Milli GörüÅŸ teÅŸkilatlarına baÄŸlı Hollanda Ä°slam Federasyonu ve Kuzey Hollanda Milli GörüÅŸ Federasyonu tarafından düzenlenen "Buyurun ben Müslümanım" etkinliÄŸinde, 35 farklı noktada Ä°slamiyet hakkında bilgi verildi.

Özellikle büyük ÅŸehirlerde organize edilen etkinlikte, 26 farklı kentte 150 gönüllü 32 bin gül ve Ä°slam'ı anlatan broÅŸürler dağıttı.

Hollanda medyasının da takip ettiÄŸi etkinlikle ilgili AA muhabirine açıklama yapan gönüllü Fatih Demir, amaçlarının Hollandalılara broÅŸür ve güllerle Ä°slam'ı anlatarak son yıllarda bu ülkede Ä°slamiyet ve Müslümanlara karşı oluÅŸan ön yargıları yıkmak olduÄŸunu söyledi.

Demir, çok sayıda gönüllü gençle birlikte Hollandalılarla sohbet ederek hedeflerine ulaÅŸmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Hollandalı Claudi Koning, etkinliÄŸin çok güzel olduÄŸunu belirterek, "Bu tür eylemlere çok ihtiyacımız var. Buna insan sadece sevinebilir. Ben ÅŸahsen çok seviniyorum bu tür inisiyatiflere. Herkes eÅŸittir ve herkese kendi deÄŸerini vermek lazım fakat bu zamanın en büyük problemi bu." dedi.

Çok kültürlü bir toplumda yaÅŸadıklarına iÅŸaret eden Yahudi asıllı Rens Oudheusden ise "Hepimiz insanız ve birbirimize insan gibi davranıp yan yana yaÅŸayabilmemiz lazım. Önemli olan birbirimize saygı duymak." ifadesini kullandı.

ALMANYA

Ä°slam Toplumu Milli GörüÅŸ TeÅŸkilatı tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen etkinlik, baÅŸkent Berlin'de Kottbusser Tor Meydanı'nda, Emir Sultan Camisi ve Ayasofya Camisi önünde yapıldı.

Berlin'in yanı sıra ülkenin birçok kentinde de düzenlenen "Buyurun ben Müslümanım" etkinliÄŸinde gençler gül ve Ä°slamiyet'i anlatan broÅŸürler dağıttı. Almanlarla sohbet eden gençler, yoldan geçen "komÅŸularını" camilere davet etti.

Mevlana Camisi Gençlik Tanıtma BaÅŸkanı Samet Özban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevrede yaÅŸayanların Müslümanlar hakkında sahip oldukları ön yargıları kırmak istediklerini belirterek, "Onlara 'Mahallenizde de Müslümanlar var. Sorularınız varsa sorun.' dedik. Onları camilerimize davet ettik. Çok güzel bir etkinlik oldu. Ä°nÅŸallah hayırlısı olur." dedi.

BELÇÄ°KA

Belçika'da 50 genç Müslüman, "Buyurun, ben Müslümanım" etkinliÄŸi çerçevesinde, sokaklarda gül ve Ä°slam dinini anlatan broÅŸürler dağıttı.

Etkinlik hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Belçika Ä°slam Federasyonu Dış Ä°liÅŸkiler BaÅŸkanı Ömer Sıkıer, "Bugün Belçika'nın merkezinde güller dağıtıyoruz. Bu çalışmamızın hedefi Belçika'da yaÅŸadığımız olumsuzluklar, ön yargılar ve Ä°slam karşıtlığının karşısına geçebilmek." diye konuÅŸtu.

AVUSTURYA

BaÅŸkent Viyana ve çevre kentlerde kurulan toplam 11 stantla, Avusturya'da yaÅŸayan insanlara Ä°slam ve Müslümanlar hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Viyana Ä°slam Federasyonu Kurumsal Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Muammer Akkaya, yaptığı açıklamada, Yeni Zelanda'da yaÅŸanan terör saldırısından ötürü etkinlik noktalarını ziyaret eden kiÅŸilerin üzüntülerini dile getirdiÄŸini, bu tür etkinliklerin nefret söylemini bertaraf etmek ve birlikte yaÅŸamı güçlendirmek açısından önemli olduÄŸu düÅŸüncesini paylaÅŸtıklarını aktardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.