Sosyal Medya

CHP: YSK'nın önüne gelen kumpas dosyasını görüşmesini olağandışı bir biçimde sürekli ertelemesi soru işaretlerine neden olmaktadır

CHP Parti Sözcüsü Öztrak, "YSK'nın önüne gelen kumpas dosyasını görüşmesini olağandışı dışı bir biçimde sürekli ertelemesi soru işaretlerine neden olmaktadır. YSK'nın önünde tarihi bir sorumluluk vardır" dedi.



CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, seçim sonuçlarına yönelik itirazlarla ilgili açıklama yaptı.
 
Öztrak'ın açıklamasından öne çıkanlar ÅŸöyle:
 
YSK'nın geçmiÅŸ kararları ve hukuk ortadadır. YSK'nın 2014'teki IÄŸdır kararı tam da bunu söylemektedir. KesinleÅŸmiÅŸ seçmen kütüklerindeki yolsuzluklara dayanarak seçimin iptali istenemez denmektedir. Karar çok açık. YSK'nın önüne gelen kumpas dosyasını görüÅŸmesini olaÄŸandışı dışı bir biçimde sürekli ertelemesi soru iÅŸaretlerine neden olmaktadır. Tedirginlik yaratmaktadır.
 
YSK üzerinde iktidarın çok ciddi baskı olduÄŸu anlaşılmaktadır.  YandaÅŸ gazetelerde YSK üyelerinin boy boy resimleri teÅŸhir edilmiÅŸtir. En son bu iÅŸ yapıldığında Danıştay'da kan dökülmüÅŸtür.
 
Sandıktan sonucu itibarsızlaÅŸtırarak Ä°stanbul'da kaybettiÄŸi seçimi masa başında çalma operasyonuna izin verilmemelidir. Seçimlerin sonuçlarının kumpasla çalınmasına hukukun izin vermeyeceÄŸine inanmak istiyoruz. 
 
YSK'nın önünde tarihi bir sorumluluk vardır. Erteleme Türkiye'ye çok deÄŸerli bir vakti kaybettiriyor. Ä°stanbul kararı çocuklarımızın aşını iÅŸini geleceÄŸini de etkileyecektir. Tarihi bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçte herkes tarihe nasıl geçmek istiyorsa öyle davranmalıdır. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.