Sosyal Medya

CHP'den 'Büyükçekmece' açıklaması

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Merkez'de İstanbul'daki seçim itiraz süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Büyükçekmece iddialarına yanıt veren Öztrak, "YSK bu listeleri kesinleştirmiş. Kesinleştikten sonra bu listeler üzerinden bir itiraz çıkartmak mümkün değildir. YSK'nın bundan önce aldığı kararlar var" dedi.



CHP'den Büyükçekmece iddiaları hakkında açıklama geldi. Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "YSK da Büyükçekmece talebini iki gündür yoÄŸunluk nedeniyle görüÅŸmüyor. Bakalım bugün görüÅŸecekler mi?" sorusunu sordu.

Öztrak, YSK'ya yapılan itiraz hakkında, "YSK bu listeleri kesinleÅŸtirmiÅŸ. KesinleÅŸtikten sonra bu listeler üzerinden bir itiraz çıkartmak mümkün deÄŸildir. YSK'nın bundan önce aldığı kararlar var" ifadelerini kullandı.

Öztrak'ın açıklamaları:

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi'nin tarihinde rekor. Bundan daha yüksek oy alan yok. Aslında AA'nın ağır manipülasyonlarını yaptığı ilk 5 saat dışında Ekrem Ä°mamoÄŸlu bu yarışı hep önde götürdü. Mızıkçı iktidar organize iÅŸler senaryosunu devreye soktu ve seçimi çalmak için düÄŸmeye bastı.

Ben de organize seçimi çalma ÅŸeması hazırladım. Bugün onu hazırlıyorum. AK Parti'nin Ä°BB adayı önce bazı bakanlarla bir toplantı yaptı, normalde kendisi Ä°BB adayı, itirazlar gelecek, tarafsız olması gereken bu süreçte bakanlar ile neyin toplantısını yaptı? YandaÅŸ medya büyük usulsüzlükler olduÄŸuna dair kampanya baÅŸlattılar. 2 Nisan'da delilsiz itirazlara raÄŸmen ilçelerde geçersiz oy sayımına baÅŸlandı.

Bu sayımlar yapılırken Adalet Bakanlığı araÅŸtırma kapsamında sandıklarda görev alan memur ve tüm üyelerin listelerini ve kimlik bilgilerini istemek üzere muhaberat polislerini ilçe seçim kurullarına göndermeye baÅŸladı.

3 Nisan'da Dolmabahçe'de AK Parti Genel BaÅŸkanı, yöneticiler, Binali Yıldırım ve bakanlar bir araya geldi. Aslında 1 Nisan'da CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan kaybettiklerini anlamıştı ve kazandıkları listeye Ä°stanbul'u sokmamıştı. Dolmabahçe'deki toplantıda kumpasın düÄŸmesine basıldı.

CumhurbaÅŸkanı Rusya ziyareti öncesi seçimlerin yenilenmesine mevcut seçimlerin iptal edilmesine icazet veriyor. Aynı gün YSK oyların yeniden sayım talebini reddediyor. Aynı gün AK Parti temsilcisi Büyükçekmece'de seçimin yenilenmesi talebini geri çekiyorlar. Bu konu YSK gündeminde yok. Muhtemelen ellerindeki belgelerin yetersiz olduÄŸuna dair birileri bir inceleme yaptı herhalde.

9 Nisan'da Büyükçemece'yi polisler bastı, ev ev dolaÅŸarak taşıma seçmen tutanakları toplamaya baÅŸladılar. Aynı gün Bahçeli seçim yenilensin dedi. AK Parti Büyükçekmece'de bu defa seçmen listelerinde yolsuzluk iddiası ile olaÄŸanüstü itirazda bulundu. AK Parti YSK temsilcisinin bu süreçte sık sık Ä°çiÅŸleri ve Adalet Bakanları ile konuÅŸtuÄŸu görüldü. Gücü elinde tutan, polisi elinde tutan bakanlar ile görüÅŸüyor. Bu ÅŸunu gösteriyor. Ä°ktidar partisi bir itiraz dosyası hazırlarken devletin polisi, bakanı herkes yardımcı oluyor. Buna delil yetiÅŸtirmek için uÄŸraşıyor. Bu ne biçim bir seçim adaleti.

"YSK BÜYÜKÇEKMECE TALEBÄ°NÄ° Ä°KÄ° GÜNDÜR GÖRÜÅžMÜYOR"

Åžu anda duyduÄŸum kadarıyla Büyükçekmece'de azalmakla birlikte polisler dolaşıyor. YSK da Büyükçekmece talebini iki gündür yoÄŸunluk nedeniyle görüÅŸmüyor. Bakalım bugün görüÅŸecekler mi? Sandıkta kaybettikleri seçimi masada geri alma harekatının önünü açmışlardır.

YSK'ya yapılan olaÄŸanüstü itirazın hukuki kılıfı taşıma oy iddialarıdır. Bizim elimizde vatandaÅŸların bu toplamalar sırasında karşılaÅŸtıkları trajikomik olaylarla ilgili dilekçeler var. Bir ÅŸeyler imzalatıyorlar, vatandaÅŸ ürküyor. Tutanakların bir örneÄŸi vatandaÅŸlara da verilmiyor. Ne toplanmaya çalışılıyor insanlar anlamıyor, hatta polisler polisleri ÅŸikayet ediyor. Bunu yapan polisler aslında hayatlarından hiç memnun deÄŸiller.

"NE HEDEFLENÄ°YOR BURADA?"

Ne hedefleniyor burada? Ä°tirazlarına seçimlerin sonucunu etkileyecek kadar taşıma seçmen var diye, bu kadar sayıda tutanak eklemek istiyorlar ama bu da mümkün olmuyor.

"LÄ°STELER ÜZERÄ°NDEN Ä°TÄ°RAZ ÇIKARMAK MÜMKÜN DEĞİL"

YSK bu listeleri kesinleÅŸtirmiÅŸ. KesinleÅŸtikten sonra bu listeler üzerinden bir itiraz çıkartmak mümkün deÄŸildir. YSK'nın bundan önce aldığı kararlar var. GeçmiÅŸ içtihatları yok sayan kararlarındaki hataya ben bu defa düÅŸmemelerini diliyorum. Bunun önü açılırsa o zaman bundan önce yapılan tüm seçimlere de itiraz mümkün hale gelir. Böyle bir tartışmanın kaybedeni Türk demokrasisi olur. YSK'nın alacağı karar tarihidir, bu karar Türk demokrasisinin geleceÄŸini belirleyecektir.

YSK'NIN KHK'LILARA MAZBATA VERÄ°LMEMESÄ° KARARI

'Seçime girebilir' diyorsunuz, mazbata vermiyorsunuz. Ä°kinciye mazbata veriyorsunuz. Bunu milli iradenin ciddi ÅŸekilde sakatlanması olarak görüyorum.

MEVLÜT UYSAL'A SOY Ä°SÄ°M YANITI

31 Ocak'a kadar neden itiraz etmediniz o zaman?

BOLU BELEDÄ°YE BAÅžKANI'NIN SURÄ°YELÄ°LER AÇIKLAMASI

'Suriyelilere tüm yardımı keselim demedim' diyor. Bugün Suriye'den gelenler birkaç yerden yardım alıyor. 'BaÅŸka bir yerden yardım alanlara belediye olarak yardım etmeyeceÄŸiz ama hiç yardım almayanlara edeceÄŸiz' diyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.