Sosyal Medya

Büyükçekmece'de seçmen kaydırma işini Mevlüt Uysal yaptı iddiası

"Büyükçekmece'ye Fatih'ten ve Başakşehir'den gelen seçmenler söz konusu"



CHP Ä°stanbul Milletvekili Özgür Karabat, AK Parti kanadından Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ali Ä°hsan Yavuz'un gündeme getirdiÄŸi, 'Büyükçekmece'deki organize usulsüzlükle' ilgili olarak bir iddiada bulundu. "Seçmen kaydırma iÅŸini AK Parti'li Mevlüt Uysal yaptı" diyen Karabat, "Büyükçekmece üzerinden Ä°stanbul seçimlerinin iptali için algı yaratılıyor" ifadesini kullandı.

CHP Ä°stanbul Milletvekili Özgür Karabat, Büyükçekmece'deki seçmen taşıma iddialarına Twitter hesabından yanıt verdi. Karabat, "Büyükçekmece'de olan seçmen hareketlerinde dikkat çeken hareketler ve isimler söz konusu. Mesela Büyükçekmece'ye Fatih'ten ve BaÅŸakÅŸehir'den gelen seçmenler söz konusu. Bu seçmenler arasında AK Parti'ye yakın isimler var" dedi.

​Karabat, "Seçmen listelerinin askıya çıktığı 4 Ocak 2019 tarihinde Büyükçekmece seçmen listelerine Nurettin ErtemelHüseyin Sevim ve Kaan Åžahin gibi isimler eklendi. Bu isimler geçmiÅŸte Mevlüt Uysal'ın da yönetimin de yer aldığı Sıcak Yuva Vakfı'nın hala yönetiminde bulunan isimler. Bu isimler Mevlüt Uysal BaÅŸakÅŸehir Belediye BaÅŸkanı iken biri belediye baÅŸkan yardımcısı, diÄŸeri BaÅŸakÅŸehir Spor Yönetim Kurulu Üyesi, diÄŸeri de Fatih'te Kızılay Yönetim Kurulu üyesi. Ä°simlere internetten araÅŸtırıldığında rahatlıkla bu bilgi teyit edilebilir" mesajını paylaÅŸtı.

"Aynı adrese taşınmışlar"

Özgür Karabat ayrıca, "Mevlüt Uysal'a bu kadar yakın olan isimler, ne hikmetse 4 Ocak 2019 tarihinde Büyükçekmece'de aynı adrese taşınmışlar. Söz konusu adreste kayıtlı 11 seçmen görünüyor! Birisi Bakırköy'den, biri BaÅŸakÅŸehir'den diÄŸeri de Fatih'ten gelmiÅŸ görünüyor" ifadelerini kullandı.

​CHP milletvekili, "Bizlerin seçmen hareketlerini takip etmeyeceÄŸimizi düÅŸünmüÅŸ olacaklar ki aynı adrese böylesi isimleri yığmakta sakınca görmemiÅŸler. "KiÅŸi, kendinden bilir iÅŸi" diye bir söz var CHP'yi seçmen taşımakla itham edenlerin neden bu kadar gürültü çıkardıkları daha iyi anlaşılıyor" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.