Sosyal Medya

Güncel

10 yüksek hızlı tren daha 2020'de raylarda olacak

Siemens Mobility Ulaşım Sistemleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Rasim Cüneyt Genç, halihazırda firmanın ürettiği 7 hızlı trenin Türkiye'de faaliyetine devam ettiğini belirterek, "10 yüksek hızlı trenimizin siparişini aldık. Üretim aşamasındayız. Bu senenin sonu itibarıyla ilk trenler gelmeye başlayacak. 2020'de bu trenler raylarda olacak" dedi.



Cüneyt Genç, halihazırda firmanın ürettiÄŸi 7 hızlı trenin Türkiye'de faaliyetine devam ettiÄŸini belirterek, "10 yüksek hızlı trenimizin sipariÅŸini aldık. Üretim aÅŸamasındayız. Bu senenin sonu itibarıyla ilk trenler gelmeye baÅŸlayacak. 2020'de bu trenler raylarda olacak." dedi.
 
Genç, Ä°zmir'de düzenlenen Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler ve Lojistik Fuarı-Eurasia Rail'de gazetecilere yaptığı açıklamada, firma olarak raylı sistemlerde hem altyapı hem de araçlar konusunda faaliyet gösterdiklerini bildirdi.
 
Kara yollarında da akıllı trafik sistemleriyle elektromekanik kontrol çözümleri sunduklarını ifade eden Genç, firmanın Türkiye geçmiÅŸinin çok eskilere dayandığını söyledi.
 
'10 YÜKSEK HIZLI TREN SÄ°PARİŞİ ALDIK'
 
Genç, "Ulaşım sistemleri anlamında Türkiye'deki ilk projemiz 1913'te atlarla çalıştırılan Ä°stanbul tramvay hattının elektrikliye çevrilmesiyle baÅŸlıyor. 2013'te de Türkiye'de yüksek hızlı trenlerin sözleÅŸmesini imzaladık. Åžu anda 7 tanesi TCDD hatlarında çalışmakta. Bu trenler saatte 300 kilometre ve daha yukarı hızlarda çalışmakta. Var olan 7 set Velaro hızlı trenlerimize ek olarak 10 yüksek hızlı trenimizin sipariÅŸini aldık. Üretim aÅŸamasındayız. Bu senenin sonu itibarıyla ilk trenler gelmeye baÅŸlayacak. 2020'de bu trenler raylarda olacak." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.