Sosyal Medya

Güncel

Trump'tan flaş açıklama: FBI'ın Rusya soruşturması darbe girişimi

ABD Başkanı Trump, FBI’ın 2016 seçimleriyle ilgili yürüttüğü soruşturmanın darbe girişimi olduğunu belirtti.



ABD Adalet Bakanı William Barr'ın, dün Senato'da yöneltilen 'Özel Savcı Robert Mueller'in soruÅŸturmaya iliÅŸkin raporu hakkında Washington yönetimine brifing verip vermediÄŸi' sorusunu yanıtsız bırakmasının ardından bugün Trump, Beyaz Saray'da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Trump, raporla ilgili sorulara "Mueller'in raporunu görmedim, okumadım. Mueller'in raporuyla ilgilenmiyorum. Tamamen aklanmış durumdayım. Hiçbir anlaÅŸma, hiçbir engelleme yapılmadı" yanıtını verdi.

'DARBE GİRİŞİMİ VE VATANA İHANET'

Ä°sim vermeden bazı Adalet Bakanlığı yetkililerini ve eski FBI BaÅŸkanı James Comey'i suçlayan Trump, 'kirli polisler tarafından yürütülen yasadışı bir soruÅŸturma' olarak nitelediÄŸi FBI soruÅŸturmasının darbe giriÅŸimi ve vatana ihanet olduÄŸunu vurguladı.

Trump, Adalet Bakanı Barr'dan Rusya soruÅŸturmasını baÅŸlatanlar hakkında soruÅŸturma açmasını da istedi.

NE OLMUÅžTU?

Trump, Rusya soruÅŸturması kapsamında 9 Mayıs 2017'de eski FBI Direktörü James Comey'in görevine son vermiÅŸti. ABD Adalet Bakanlığı da, 17 Mayıs 2017'de Rusya soruÅŸturmasına özel yetkili savcı olarak Robert Mueller'i atamıştı.

Mueller'in baÅŸlattığı soruÅŸturmada, Trump'ın seçim kampanyasında görev almış bazı kiÅŸilerin Ruslarla iliÅŸkileri odak noktası olmuÅŸtu.

ABD Adalet Bakanlığı, Rusya soruÅŸturmasını tamamlayan Robert Mueller'in 2016 yılındaki seçim kampanyası sırasında ABD BaÅŸkanı Donald Trump ve ekibinin Rusya ile gizli anlaÅŸma ya da koordinasyon içinde olduÄŸuna dair bir saptamada bulunmadığını açıklamıştı.

Trump, soruÅŸturma çerçevesinde suçlanan ya da ceza alan kiÅŸilerin eylemleri ile kendisi veya baÅŸkanlık seçimleri arasında herhangi bir baÄŸ olduÄŸu iddialarını reddediyor, Rusya ile arasında herhangi bir gizli iÅŸ birliÄŸi olabileceÄŸi yönündeki iddiaların kabul edilemez olduÄŸunu savunuyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.