Sosyal Medya

Güncel

UNCTAD, Brexit’in Türkiye’ye etkisini açıkladı: Maliyeti 2.4 milyar dolar

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), Brexit’in Türkiye’ye maliyetinin 2.4 milyar dolar olacağını bildirdi.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), Ä°ngiltere’nin Avrupa BirliÄŸi üyeliÄŸinden çıkmasının ülkelere etkileri konulu araÅŸtırma yayınladı. UNCTAD’ın raporuna göre Brexit’in Türkiye’ye maliyetinin 2.4 milyar dolar olacağını belirtti. 
Dünya ticaretinin 3.5’inden sorumlu olan Ä°ngiltere’nin 2018 yılında ithalatının 680 milyar dolar olduÄŸu AB ülkelerinin Ä°ngiltere’ye olan ihracatlarının 35 milyar dolar gerileyeceÄŸi Türkiye’nin bu gerilemeden 2.4 milyar dolar etkileneceÄŸi belirtildi.
 
Türkiye dışında AB ülkesi olmayan Güney Kore, Norveç, Ä°zlanda, Kamboçya ve Ä°sviçre’nin de zarar göreceÄŸi raporda yer aldı. Ä°ngiltere’nin AB üyeliÄŸinden ayrılmasıyla ABD ve Çin’in göreceli rekabet gücünün artacağı açıklandı. Çin, Ä°ngiltere’ye ihracatını 10.2 milyar dolar, ABD, Çin’e ihracatını 5.3 milyar dolar arttırabileceÄŸi, Japonya’nın krallığa yapılan ihracattaki artıştan 4.9 milyar dolar artış saÄŸlayabileceÄŸi ifade edildi.
 
Türkiye, Almanya’dan sonra en çok ihracat yaptığı Avrupa ülkesi Ä°ngiltere ile yıllık 14 milyar dolara yakın ihracatı bulunuyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.