Sosyal Medya

Güncel

MÄ°T ve Genelkurmay'a Said Nursi baÅŸvurusu

Şanlıurfa Barosu Bediüzzaman Said Nursi'nin kayıp mezarıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Daha önce Başsavcılık ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne müracaat eden Baro, yeni bir girişimde bulundu...



Åžanlıurfa Barosu Bediüzzaman Said Nursi'nin kayıp mezarıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Daha önce BaÅŸsavcılık ve Avrupa Ä°nsan Hakları Mahkemesi'ne müracaat eden Baro, yeni bir giriÅŸimde bulundu.

Baro, Åžanlıurfa ValiliÄŸi'ne müracaat ederek, Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge BaÅŸkanlığı ve Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı kayıtlarında Said Nursi'ye ait bilgilere ulaşılması talebinde bulundu.

Risale Haber’in haberine göre Åžanlıurfa Barosu'nun yaptığı açıklama ÅŸöyle:

“BilindiÄŸi üzere Urfa Barosu olarak Merhum Said-i Nursi’nin Dergah Camisinin avlusunda bulunan mezarının parçalanarak naaşının kaçırılmasının 57. Yıldönümü olan 12 Temmuz 2017 tarihinde, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun Baroların KuruluÅŸ ve Görevlerini düzenleyen 76/1 ve Baro Yönetim Kurullarının Görevlerini düzenleyen 95/21 fıkraları gereÄŸi Hukukun ÜstünlüÄŸünü, Ä°nsan Haklarını Savunmak ve Korumak görevine istinaden olayın büyük bir insanlık suçu olduÄŸu ve Ä°limizde gerçekleÅŸtiÄŸi hususu da nazara alınarak Yönetim Kurulumuzun oybirliÄŸi ile aldığı karara istinaden, olayla ilgili adli ve idari yönden gerekli baÅŸvuruları yapacağımızı daha önce  Kamuoyuna deklare etmiÅŸtik.

AÄ°HM SKANDAL BÄ°R ÅžEKÄ°LDE OLAYIN ESASINA GÄ°RMEDÄ°

Adli yönden yaptığımız baÅŸvuruda Urfa Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı ilk önce olayın esasına girdiÄŸi halde maalesef daha sonra Savcılıkça takipsizlik kararı verilmesinin ardından iç hukuk yollarının tüketilmesi üzerine Ä°nsan Hakları Avrupa Mahkemesine yapmış olduÄŸumuz baÅŸvuru, anılan Mahkeme, son birkaç yıldır verdiÄŸi siyasi ve konjonktürel kararlarına bir yenisini  daha eklemiÅŸ ve Mahkemece baÅŸvurumuz skandal bir ÅŸekilde olayın esasına girmemek için bahaneyle usulden reddedilmiÅŸti.

MÄ°T VE GENELKURMAY'DA BÄ°LGÄ° VE BELGE BULUNMAMASI MÜMKÜN DEĞİL

Bunun üzerine Kamuoyuna duyurduÄŸumuz üzere bu kere bahsi geçen olayla ilgili 09/04/2019 tarihinde idari yönden Åžanlıurfa ValiliÄŸinden kayıp naaÅŸ ile ilgili Valilik arÅŸiv kayıtlarının tetkik edilerek bilgi ve belgelerin bulunması halinde tarafımıza verilmesi, Valilik Kayıtlarında olayla ilgili bilgi ve belge bulunmaması halinde; Valilikten Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge BaÅŸkanlığına ve Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı kayıtlarında Merhum Said-i Nursi’nin kayıp naaşı ile ilgili bilgi ve belge bulunmamasının mümkün olmadığı hususu açık olduÄŸundan ve böyle emsalsiz bir insanlık suçunun sır  olamayacağından da bahisle, bahsi geçen Kurumlara müzekkere yazılarak kayıp naaÅŸ ile ilgili bilgi ve belgelerin  tarafımıza verilmek üzere istenilmesi talep edilmiÅŸtir. 

Urfa Barosu olarak anılan olayla ilgili kararlılıkla bu iÅŸin takipçisi olacağımızı Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.