Sosyal Medya

Güncel

CHP müşahidi, PKK adına suç işlemekten yargılanmış

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde terör örgütü PKK adına suç işlemekten yargılanan H.Ç.’nün 31 Mart’ta CHP tarafından sandık müşahidi olarak görevlendirildiği ortaya çıktı.



Yerel seçimlere yönelik ÅŸaibe tartışmaları sürüyor. Ä°stanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nin terör örgütü PKK kapsamında adli kontrol ÅŸartı uygulayarak yargıladığı sanık H.Ç.'nün 31 Mart'ta seçim günü imza vermemesi skandalı gözler önüne serdi.

PKK'DAN YARGILANIYOR

Savcılık, terör örgütü PKK lehine övücü paylaşımlar yapan, devleti katil olmakla suçlayan ve devlet büyüklerine hakaret eden sanık H.Ç. hakkında iddianame düzenlendi. Adli kontrol ÅŸartıyla tutuksuz yargılanan sanık H.Ç.'nün 31 Mart günü polis merkezine giderek imza vermedi. H.Ç.'nün imza vermemesi CHP-PKK arasındaki iÅŸbirliÄŸini ortaya koydu.

CHP'NÄ°N GÖREVLENDÄ°RMESÄ° SONUCU Ä°MZA VERMEYE GÄ°TMEDÄ°

Kanun gereÄŸi imza vermemesi ve herhangi bir mazeret bildirmemesi üzerine hakkında yakalama kararı çıkartılan H.Ç., o gün CHP'nin görevlendirmesi sonucu imza vermeye gitmediÄŸini beyan etti. CHP'nin kendisini sandık müÅŸahidi olarak görevlendirdiÄŸini ifade den H.Ç., müÅŸahit belgesini de ibraz ederek adli kontrol ÅŸartlarını yeniden uygulanmasını talep etti. CHP imzalı ve mühürlü müÅŸahit belgesinde H.Ç.'nün CHP adına 3347 nolu sandıkta gözlemci olarak görevlendirildiÄŸi ortaya çıktı.

Kaynak: Star

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.