Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan ve Putin'den açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin Kremlin Sarayı'nda bir araya geldi.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, Türkiye ile ikili iliÅŸkilerin özellikle de ekonomi alanında geliÅŸtiÄŸini memnuniyetle izlediklerini belirterek, "Uluslararası iliÅŸkilerde ve küresel sorunlarla ilgili Türkiye ile yoÄŸun bir iÅŸ birliÄŸimiz söz konusu. Ä°ki ülke DışiÅŸleri ve Savunma bakanlıkları arasında yoÄŸun temaslar var. Askeri teknik iÅŸ birliÄŸimiz de artarak devam ediyor.” dedi.

Putin ve Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, baÅŸkent Moskova'da gerçekleÅŸtirecekleri ikili toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ı Moskova'da ağırlamaktan duyduÄŸu memnuniyeti dile getiren Putin, “Bugün Üst Düzey Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi (ÜDÄ°K) toplantısının 8'incisini düzenleyeceÄŸiz. Sivil toplum kuruluÅŸları ve iÅŸ çevreleriyle de görüÅŸmek suretiyle ülkelerimiz arasındaki iliÅŸkilerin durumunu deÄŸerlendireceÄŸiz. Bu gece de Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı açılışını yapacağız.” dedi.

Putin, Türkiye ve Rusya arasında artan ticaret hacmine dikkati çekerek, “Türkiye ile ikili iliÅŸkilerimizin özellikle de ekonomi alanında geliÅŸtiÄŸini memnuniyetle izliyoruz. Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret hacmi 35 milyar dolara ulaÅŸtı.” diye konuÅŸtu.

TürkAkım boru hattı projesinin deniz bölümünde inÅŸaatın tamamlandığını anımsatan Putin, “Karadaki inÅŸaat süreci de planlandığı gibi devam etmektedir. Projenin zamanında tamamlanacağını umut ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Putin, Türkiye ile uluslararası küresel konulara iliÅŸkin yoÄŸun çalışmalar yürütüldüÄŸünün altını çizerek, “Uluslararası iliÅŸkilerde ve küresel sorunlarla ilgili Türkiye ile yoÄŸun bir iÅŸ birliÄŸimiz söz konusudur. Ä°ki ülke DışiÅŸleri ve Savunma bakanlıkları arasında yoÄŸun temaslar var. Askeri teknik iÅŸ birliÄŸimiz de artarak devam ediyor.” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.