Sosyal Medya

Güncel

Altun: Rusya ile iÅŸ birliÄŸimiz her alanda giderek geliÅŸiyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun 'Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Putin ile bu yıl üçüncü kez bir araya geliyor. İyi niyetle ikili ilişkilerimiz ve bölgesel konularda iş birliğimiz ekonomiden güvenliğe her alanda giderek gelişiyor.' dedi.



CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, "CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan, Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin ile bu yıl üçüncü kez bir araya geliyor. Karşılıklı çalışma inisiyatifi ve iyi niyetle ikili iliÅŸkilerimiz ve bölgesel konularda iÅŸ birliÄŸimiz ekonomiden güvenliÄŸe her alanda giderek geliÅŸiyor." deÄŸerlendirmesini yaptı.

Altun, sosyal medya hesabı Twitter'dan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyaretine ilişkin paylaşımda bulundu.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile bu yıl üçüncü kez bir araya geleceÄŸine iÅŸaret eden Altun, "Karşılıklı çalışma inisiyatifi ve iyi niyetle ikili iliÅŸkilerimiz ve bölgesel konularda iÅŸ birliÄŸimiz ekonomiden güvenliÄŸe her alanda giderek geliÅŸiyor." ifadelerine yer verdi.

Türkiye ve Rusya'nın Suriye'nin toprak bütünlüÄŸüne saygı ve terörle mücadele ilkesi çerçevesinde hareket ettiÄŸini belirten Altun, ÅŸunları kaydetti:

"Ülkemize ve Suriye'nin toprak bütünlüÄŸüne tehdit oluÅŸturan terör örgütlerini destekleyen ülkeleri de bu tutumdan vazgeçmeye, sürece katkı vermeye davet ediyoruz. Rusya ile savunma sanayii alanındaki iÅŸ birliÄŸimizi karşılıklı askeri ürün temininden ortak üretim imkanlarına kadar geniÅŸ bir çerçevede ele alıyoruz. Savunma sanayii iki ülke iliÅŸkilerinin önemli bir boyutunu oluÅŸturuyor ve oluÅŸturmaya da devam edecek."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.