Sosyal Medya

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den YSK'ya eleştiri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener basın açıklaması düzenledi. Kılıçdaroğlu, 'YSK, sandık güvenliğini bozar bir tehlike içine girmiştir' deid.



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener'i Ä°YÄ° Parti Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

AK Parti'nin Ä°stanbul genelinde oyların yeniden sayılmasına iliÅŸkin baÅŸvurusunu deÄŸerlendiren KılıçdaroÄŸlu "YSK, sandık güvenliÄŸini bozar bir tehlike içine girmiÅŸtir. Türkiye'nin bir an önce seçim atmosferinden çıkıp güncel temel sorunlara eÄŸilmesi lazım. Bunu istiyoruz" dedi.

AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ali Ä°hsan Yavuz'un "Bu rakamlarla sadece bir gariplik olduÄŸunu hissediyor insan" ifadesini de eleÅŸtiren KılıçdaroÄŸlu, "Biz itirazlara itiraz etmiyoruz. Çıkarsın delilini, belgeni sunarsın. Ama bunların itiraza gerekçe olarak gösterdikleri ÅŸey bir gariplik hissetmeleri" diye konuÅŸtu.

AKÅžENER'DEN ERDOÄžAN'A ELEÅžTÄ°RÄ°

Meral AkÅŸener, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın "ABD'de yüzde 1 gibi sıkıntılı oy olsa seçimin yenilenmesine gidiyorlar. 13-14 bin oy farkla kimsenin kazandım deme hakkı yoktur" ifadesini de eleÅŸtirdi.

AkÅŸener, "Kimsenin Ä°mamoÄŸlu'nun 15 bin oyunu beÄŸenmemek gibi bir hakkı yoktur. Bu milletin vicdanını yaralar. Sonra zaman çok hızlı geçer. Sayın ErdoÄŸan tartıya geçer, nasıl bir tokat yiyeceÄŸini geçmiÅŸten örneklerle görür" tepkisini gösterdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.