Sosyal Medya

Güncel

Mehmet Ocaktan- AK Parti ticareti yapan kaçak gecekondular

Mehmet Ocaktan- Karar



Ä°stanbul’daki seçimlere itirazların günlerdir sonuçlandırılamaması, giderek insanların vicdanlarını yaralayan bir hal almaya baÅŸladı. 31 Mart gecesi iki aday arasındaki yarışın normal seyrinde devam ettiÄŸi bir süreçte aradaki makas giderek kapanırken, kalan yüzde ikilik oranda veri giriÅŸinin 11 saat durdurulması Türkiye’nin seçimler tarihine maalesef bir muamma olarak geçecektir.
 
Elbette seçimlere itirazlar olabilir, geçmiÅŸte de bunun örnekleri var, dolayısıyla kimsenin hukuki sürece bir ÅŸey söylemesi mümkün deÄŸil, ama her ÅŸeyin makuliyet sınırları içinde olması gerekir. Ä°stanbul’daki itiraz uygulamaları biraz bu sınırları zorlayan bir durum arz etmeye baÅŸladı sanki... Geçersiz oylar sayılıyor, çok fazla deÄŸiÅŸen bir ÅŸey olmuyor, tekrar itirazlar yapılıyor, bu kez tüm ilçeler sayılıyor, buradan da bir sonuç çıkmayınca baÅŸka gerekçeler araÅŸtırılıyor.
 
DoÄŸal olarak mesele zamana yayıldıkça ve süre uzadıkça insanların zihinlerinde soru iÅŸaretleri de çoÄŸalmaya baÅŸlıyor. En üzücü tarafı da, süreçle ilgili bir takım komplo teorilerinin konuÅŸulur hale gelmeye baÅŸlamasıdır.
 
Maalesef bazı çevreler “Sandık görevlileri tutuklandı” gibi asparagas haberler ve il seçim kurulu baÅŸkanıyla ilgili bir takım FETÖ’cü iftiralarıyla provokasyon yapmayı göze alarak doÄŸrudan AK Parti’yi töhmet altında bırakmayı hedefleyen kirlilikler ürettiler. Bilelim ki, bu kirlilik algısını oluÅŸturanlar AK Parti’yi millet nezdinde karışık iÅŸler yapan, seçim iÅŸlerini yönetemeyen bir parti olarak göstermeyi amaçlamaktadırlar.
 
En acı olanı da bütün bunların dışarıdan deÄŸil, bizzat AK Parti’nin etrafındaki kaçak gecekondularda konuÅŸlanan ve hayatlarını AK Parti pazarlamacılığı yaparak kazanan bir güruhun eseri olmasıdır. Çünkü hiçbir kural ve ahlaki ilkeleri bulunmayan bu kesimler toplumdaki kutuplaÅŸmadan, düÅŸmanlıklardan beslenmektedirler.
 
Öylesine ahlak fukarası bir güruhla karşı karşıyayız ki, bu ülkede 17 yılda 14 seçim kazanmış ve 31 Mart seçimlerinden de birinci olarak çıkmış AK Parti’yi “ÅŸaibeli seçim” algısıyla birlikte anmaktan bile çekinmemektedirler.
 
Bu vesileyle bir kez daha ortaya çıktı ki medyamızın hali de gerçekten içler acısıdır. Bu süreçte atılan manÅŸetleri, yazılan yazıları gördükçe doÄŸrusu endiÅŸelenmemek mümkün deÄŸil. Dikkatli bir gözle medyamızın fotoÄŸrafını çektiÄŸimizde görüyoruz ki, Ä°stanbul seçimleriyle ilgili gazetecilik adı altında sergiledikleri tavır kelimenin tam anlamıyla bir FETÖ yazılımının ürünüdür. Çünkü onlar da aynen bu yöntemleri kullanarak insanları itibarsızlaÅŸtırıyor ve toplumdaki kardeÅŸliÄŸi dinamitliyorlardı.
 
Hatırlayalım, o günlerde bu örgüt kendilerine engel olarak gördükleri kiÅŸiler, gruplar ve cemaatlerle ilgili belgeler üretiyorlar, itibarsızlaÅŸtırma komploları düzenliyorlar, sonra da maÄŸdur ettikleri kiÅŸileri ya da grupları bu belgeleri üretmekle suçluyorlardı.
 
Aslında çok yadırganacak bir durum deÄŸil, zira ÅŸu anda özellikle iktidar medyasını oluÅŸturan unsurların önemli bir bölümü, geçmiÅŸte FETÖ ile birlikte çalışmış ve hayli deneyim kazanmışlardı. Yani kumpas iÅŸlerine çok da yabancı deÄŸiller...
 
Åžunu açıkça ifade edelim; 8.5 milyon oyun kullanıldığı Ä°stanbul’da, her seçimde yaÅŸanan 0.2’lik maddi hataların yaÅŸanması ve bu konuda partilerin itirazlarda bulunmasından daha doÄŸal bir durum olamaz. Her zaman olduÄŸu gibi hukuk iÅŸleyecek ve adalet yerini bulacaktır.
 
Ancak burada anlaşılması güç olan ve de normal olmayan; bu tür maddi hataları “hile-kumpas” ve “sabotaj” gibi tanımlayıp toplumsal fay hatları üzerinden Türkiye’yi germektir. Bazı medya organlarının, AK Parti’yi savunma gerekçesinin arkasına saklanarak sergiledikleri bu tavır, maalesef en çok AK Parti’ye zarar vermektedir.
 
EÄŸer AK parti geleceÄŸe daha güvenle yürümek istiyorsa öncelikle bir iç muhasebe yapmalı, etrafında oluÅŸan kaçak gecekondulara çekidüzen vermeli ve de çöplükleri temizlemelidir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.