Sosyal Medya

İngiltere'den İsrail'e kınama

İngiltere, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da yeni Yahudi yerleşim birimlerini inşa etme kararını kınadı.



Ä°ngiltere'nin Orta DoÄŸu'dan Sorumlu Devlet Bakanı Mark Field, yazılı açıklamasında, Ä°ngiltere'nin, Ä°srail makamlarının daha fazla yerleÅŸim birimi konusundaki planlarını güçlü bir ÅŸekilde kınadığını belirtti.

YerleÅŸim birimlerinin, uluslararası hukuka göre yasa dışı olduÄŸunu ve iki devletli çözümün uygulanabilirliÄŸini baltaladığını ifade eden Field, Ä°srail'i zarar verici eylemleri durdurmaya çağırdı.

Field, ayrıca tüm taraflardan mevcut gerilimleri azaltmak, adil ve kalıcı bir barış için doÄŸru ortamı oluÅŸturmak amacıyla daha fazla çaba göstermesini istedi.

NE OLMUÅžTU?

Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, 9 Nisan'daki seçimden galip çıkıp yeniden baÅŸbakanlık koltuÄŸuna oturması halinde iÅŸgal altındaki Batı Åžeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleÅŸim birimlerini "ilhak" edeceÄŸini söylemiÅŸti. Netanyahu, ayrıca yeni birimler inÅŸa edeceklerini duyurmuÅŸtu.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'ye yakın yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor ve buralarda 400 binden fazla Yahudi yerleşimci ikamet ediyor.

Uluslararası hukuka göre, iÅŸgal altındaki topraklarda tüm Yahudi yerleÅŸim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.