Sosyal Medya

Güncel

Libya Müftüsü: Batı, Hafter'e yeşil ışık yaktı

Libya Müftüsü Şeyh Sadık el-Gıryani, Halife Hafter'in başkent Trablus operasyonuna ilişkin bir video yayınladı. Konuşmasında Sisi'yi işaret eden Gıryani, 'Hafter de dış güçler tarafından Libya halkına musallat ediliyor ve şimdiden kendisine yeşil ışık yakıldı' dedi.



Libya Müftüsü Åžeyh Sadık el-Gıryani, Halife Hafter'in baÅŸkent Trablus operasyonuna iliÅŸkin bir deÄŸerlendirme videosu yayınladı. YaÅŸananlara iliÅŸkin Sisi'yi örnek gösteren Gıryani, "Hafter de dış güçler tarafından Libya halkına musallat ediliyor ve ÅŸimdiden kendisine yeÅŸil ışık yakıldı" dedi.

Ä°ÅŸte Gıryani'nin açıklamaları:

"Hafter'in yanındakiler paralı askerlerden ibaret. Hiç dinine vatanına sahip çıkmak isteyen biri zalim Hafter'in yanında yer alabilir mi? Tüm insanlar Hafter'in kendi vatanına hizmet eden vatansever birisi olmadığını ve tıpkı dış güçlerin Sisi'yi darbeyle Mısır'ın başına geçirdikleri gibi Libya'da da Hafter gibi zalim birini baÅŸa geçirmeye çalıştıklarını biliyor. Ülkeyi eskiden zulüm ve Ä°stibdad üzerine yöneten Kaddafi, hapishanelerde bulunan 1200 kiÅŸiyi sabahın birinde  ansızın katletti. Hafter'in de bundan bir farkı yok. Çünkü kanuni yasal bir ÅŸekilde gelmedi. Askeri bir darbe yaparak buraya geldi. Derna, Bingazi ve birçok bölgeyi yerle bir etti. Åžuanda da Güneye, Tarablus'a doÄŸru hareket ediyor ve geçmiÅŸte yaptıklarının aynısını tekrarlıyor. Güney, Batı ve Tarablus büyük bir tehlike altında. Batılı dış güçler ise kendisine yeÅŸil ışığı yakmış durumda."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.