Sosyal Medya

Güncel

'Hafter'in saldırısı, Arap fonlarıyla desteklenen acımasız bir saldırı'

Dünya Müslüman Alimler Birliğince, Libya'da General Halife Hafter'e bağlı güçlerin, Trablus'u ele geçirmek için başlattığı askeri operasyonun, 'Arap fonlarıyla desteklenen acımasız bir saldırı' olduğu belirtildi.



Birlikten yapılan yazılı açıklamada, Hafter güçlerinin geçen perÅŸembe günü baÅŸlattığı baÅŸkent Trablus'a yönelik saldırı kınanarak, "Hafter'in Trablus'a yönelik askeri anlamda gerginliÄŸi tırmandırması, acımasız bir saldırı ve Arap fonlarıyla desteklenen bir komplo" deÄŸerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, "Kan dökmek, kaos meydana getirmek ve Libya halkını parçalamak için bazı Araplar tarafından maddi destek gören Hafter bugün de yönünü Trablus'a çeviriyor ve uluslararası arenada tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni (UMH) sona erdirmeye çalışıyor" ifadeleri kullanıldı.

UMH'nin Arap BirliÄŸi, BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) tarafından tanındığına dikkat çekilen açıklamada, buna raÄŸmen söz konusu kurumların, paralı milis ordusu karşısında UMH'yi yalnız bıraktığı kaydedildi.

Ülkede yıkıcı bir kaos yaratmayı hedefleyen bu komplo karşısında Libya halkının tüm kurum ve kuruluÅŸlarıyla birlik, beraberlik içinde olması gerektiÄŸi aktarılan açıklamada, Arap ülkeleri ile BM'ye, bu haksız saldırının karşısında yer alma çaÄŸrısında bulunuldu.

NELER YAÅžANDI?

Libya'nın doÄŸusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, 4 Nisan'da Trablus'u ele geçirmek için saldırı baÅŸlattıklarını açıklamıştı.

UMH BaÅŸkanlık Konseyi BaÅŸkanı Fayiz es-Serrac da "BaÅŸkomutan" sıfatıyla Genelkurmay BaÅŸkanlığına gönderdiÄŸi talimatta, sivillerin hayatına yönelik tehditlere karşı Hava Kuvvetleri Komutanlığını hava operasyonları düzenlemekle görevlendirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.