Sosyal Medya

Güncel

Çavuoğlu'ndan Netanyahu tepkisi: Gerçek değişmeyecek

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun skandal sözlerine Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan da tepki geldi. Çavuşoğlu "Batı Şeria uluslararası hukukun hilafına İsrail işgali altında bulunan Filistin toprağıdır. Netanyahu'nun seçimler öncesinde yine oy kaygısıyla yaptığı sorumsuzca açıklamalar bu gerçeği hiçbir şekilde değiştiremeyecektir" dedi.



Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'nun skandal sözlerine DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu'ndan da tepki geldi. ÇavuÅŸoÄŸlu "Batı Åžeria uluslararası hukukun hilafına Ä°srail iÅŸgali altında bulunan Filistin toprağıdır. Netanyahu'nun seçimler öncesinde yine oy kaygısıyla yaptığı sorumsuzca açıklamalar bu gerçeÄŸi hiçbir ÅŸekilde deÄŸiÅŸtiremeyecektir" dedi.
 
Twitter hesabından açıklama yapan ÇavuÅŸoÄŸlu ÅŸunları kaydetti:
 
"Batı Åžeria uluslararası hukukun hilafına Ä°srail iÅŸgali altında bulunan Filistin toprağıdır. Netanyahu'nun seçimler öncesinde yine oy kaygısıyla yaptığı sorumsuzca açıklamalar bu gerçeÄŸi hiçbir ÅŸekilde deÄŸiÅŸtiremeyecektir."
 
NE OLMUÅžTU?
 
Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, 9 Nisan'daki seçimden galip çıkıp yeniden baÅŸbakanlık koltuÄŸuna oturması halinde iÅŸgal altındaki Batı Åžeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleÅŸim birimlerini "Ä°srail'e ilhak" etmeyi planladığını söylemiÅŸti.
 
Netanyahu, Ä°srail'in Kanal 12 televizyonunda katıldığı programda, "Bağımsız bir Filistin devleti Ä°srail'in varlığı için bir tehdittir. Kudüs'ü bölmeyeceÄŸim, Yahudi yerleÅŸim birimlerini de boÅŸaltmayacağım." ifadesini kullanmıştı.
 
Program sunucusunun iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs ve Golan Tepeleri'nin "Ä°srail'e ilhakına" benzer ÅŸekilde "Neden Batı Åžeria'daki yasa dışı Yahudi yerleÅŸim birimlerini de Ä°srail'e ilhak etmediniz?" ÅŸeklindeki sorusuna Netanyahu, "Bir sonraki aÅŸamaya geçip geçmeyeceÄŸimizi soruyorsunuz. Evet bir sonraki aÅŸamaya geçeceÄŸiz ve oraları Ä°srail'e ilhak edeceÄŸim." karşılığını vermiÅŸti.
 
Ä°srail'in 1967'de iÅŸgal ettiÄŸi Batı Åžeria'da 250'ye yakın yasa dışı Yahudi yerleÅŸim birimi bulunuyor ve buralarda 400 binden fazla Yahudi yerleÅŸimci ikamet ediyor. Uluslararası hukuka göre, iÅŸgal altındaki topraklarda tüm Yahudi yerleÅŸim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.