Sosyal Medya

Güncel

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Aziz Sancar ile görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD temasları kapsamında gittiği Kuzey Carolina'da, Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, Sancar ile bilimsel çalışmaları ve üniversitedeki faaliyetleri üzerine sohbet etti. Çavuşoğlu, "Buraya gelme amacımız Türk milletinin ve Türk dünyasının gururu Aziz Sancar'ı ziyaret etmekti. Bu onuru bugün yaşadık" diye konuştu.



New York, Washington ve Miami'deki temaslarının ardından DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Kuzey Carolina'ya bir ziyaret gerçekleÅŸtirdi.
 
Burada dünyaca ünlü Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar ve eÅŸi Gewn Sancar ile bir araya gelen ÇavuÅŸoÄŸlu, Sancar ile bilimsel çalışmaları ve üniversitedeki faaliyetleri üzerine sohbet etti. ​Kuzey Carolina Üniversitesi'nde Sancar'ın görev yaptığı laboratuvarda incelemelerde bulunan ÇavuÅŸoÄŸlu, üniversitedeki öÄŸrencilerle sohbet etti ve aynı bölgede Sancar Vakfına ait kısa süre önce açılan Türk Evi'ne iliÅŸkin de bilgi aldı.
 
"TÜRKÄ°YE'NÄ°N GURURUNU ZÄ°YARETE GELDÄ°K"
 
Daha sonra Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu Kuzey Carolina bölgesinde eÄŸitim gören Türk ve Amerikalı öÄŸrencilerin yanı sıra Türk vatandaÅŸlarıyla bir araya geldi. Burada kısa bir konuÅŸma yapan ÇavuÅŸoÄŸlu, "Buraya gelme amacımız Türk milletinin ve Türk dünyasının gururu Aziz Sancar'ı ziyaret etmekti. Bu onuru bugün yaÅŸadık. Aziz Hoca geldiÄŸi yeri unutmayan ve geldiÄŸi yerdeki deÄŸerleri hiç unutmayan çok deÄŸerli bir büyüÄŸümüzdür" ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
BaÅŸarılarından dolayı Sancar'ı bir kez daha tebrik eden ÇavuÅŸoÄŸlu, Sancar'ın birçok Türk ve baÅŸka milletlerden öÄŸrencilere ilham kaynağı olduÄŸunu vurguladı.

Türk devletinin dünyanın her yerindeki Türkler ile yakından ilgilenmeye devam edeceÄŸini kaydeden ÇavuÅŸoÄŸlu, "Türk devletinin hep yanınızda olacağından emin olabilirsiniz" diye konuÅŸtu. Türk-Amerikan iliÅŸkilerinde bazı konularda ABD ile anlaÅŸtıklarını bazı konularda ise anlaÅŸamadıklarını belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, "Aramızdaki sorunları minimize etmek üzere çalışıyoruz" dedi. ÇavuÅŸoÄŸlu, programı organize eden Kuzey Carolina Amerikan-Türk DerneÄŸi (ATA) yetkililerine de teÅŸekkür etti.
 
Programın ardından salonda bulunanlarla vedalaÅŸan ÇavuÅŸoÄŸlu, Türkiye'ye gitmek üzere Kuzey Carolina'dan ayrıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.