Sosyal Medya

Güncel

Dışişleri'nden AB Komisyonu'na tepki: Şaşkınlık ve hayal kırıklığı yarattı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans'ın 31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan ifadeleri için "Hayal kırıklığı ve şaşkınlıkla karşılanmıştır" dedi.



DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, AB Komisyonu BaÅŸkan Yardımcısı Timmermans’ın 31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan ifadeleri için "Hayal kırıklığı ve ÅŸaÅŸkınlıkla karşılanmıştır" dedi.
 
Aksoy, yazılı açıklamasında ÅŸunları kaydetti: "AB Komisyonu BaÅŸkan Yardımcısı Timmermans’ın 31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan ifadeleri hayal kırıklığı ve ÅŸaÅŸkınlıkla karşılanmıştır.
 
Türk halkı 31 Mart’ta bir kez daha Avrupa ülkelerinde nadir görülen bir katılım oranıyla sandığa gitmiÅŸ ve demokrasiye baÄŸlılığını bir kez daha tescil etmiÅŸtir. Milletimizin sandıkta verdiÄŸi mesaj Türkiye’de istikrar ve güven ortamının devamına olan inanç ve desteÄŸinin yansımasıdır. Buna raÄŸmen, Avrupa BirliÄŸi yetkililerinin henüz bazı yerlerde resmi sonuçlar açıklanmadığı halde buralardaki sonuçların tanınması yönünde yaptığı çaÄŸrılar talihsiz bir gaf olarak kayıtlara geçmiÅŸtir. Hukuki çerçevede ilçe, il ve Yüksek Seçim Kurulu nezdinde yapılan itiraz ve baÅŸvuruların sonucunu beklemek hukuka saygının bir gereÄŸidir. Bu nedenle sözkonusu ifadeler, demokratik ve hukuki deÄŸerlere baÄŸlılık anlamında son dönemde daha da fazla sorgulanmakta olan AB’nin çifte standartlarının baÅŸka bir örneÄŸini oluÅŸturmuÅŸtur.
 
Türkiye reform kararlılığını samimiyetle ve aynı saÄŸlam iradeyle sürdürmektedir. Milletimizin demokrasiye olan baÄŸlılığı 31 Mart yerel seçimlerinde bir kez daha tescillenmiÅŸ olup, reform kararlılığımız ortadayken Avrupa BirliÄŸi yetkililerinin hukuki sürece saygı göstermeksizin keyfi ve aceleci açıklamaları büyük bir talihsizlik olmuÅŸtur. AB yetkililerini siyasi heves ve tercihleri uÄŸruna Avrupa BirliÄŸi’nin temsil ettiÄŸi demokratik ve hukuki deÄŸerleri aşındırmamaya davet ediyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.