Sosyal Medya

Güncel

CHP'den oy sayıma ilişkin yeni açıklama: İstanbul ve Ankara'da son durum ne?

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul ve Ankara'daki oy sayım sürecine ilişkin son durumu aktarıyor. Öztrak Ankara ve İstanbul'daki itirazlara ilişkin "İtirazlar da YSK'nın kararları da iyi niyetli değildir" ifadesini kullandı. Öztrak, "İstanbul'da sayım yapılan sandığın yüzde 49'unda sayım işlemi bitmiştir, Binali Yıldırım 4,153,582, İmamoğlu 4,171,501 oy almıştır. Sayın İmamoğlu, 17,919 oy farkıyla öndedir. Biz oyların yeniden sayılmasından korkmuyoruz" dedi.



**Öztrak'ın konuÅŸmasından satırbaÅŸları:

"Sandık başında gözlemcilerin itiraz etmemesine, ÅŸerh düÅŸmemesine raÄŸmen iktidar seçimi kaybettiÄŸi sandıklarda geçersiz oyların yeniden sayılmasını istemiÅŸtir. Bu kör bir itirazdır, hukuki deÄŸildir. Bu benim deÄŸil, 2014 yılında Mansur YavaÅŸ'la ilgili karar da söylüyor. O zaman bu karar uygulandı, ÅŸimdi ne oldu da bu karar uygulanıyor? Sadece 2014'teki karar deÄŸiÅŸtirilmiyor, duruma göre de karar veriliyor.

 
  • Partili görünmeyip de partili olan, sanki atanmış ama partili olan Adalet Bakanının, Ä°çiÅŸleri Bakanının elleri oy çuvalları içinde ne aramaktadır. Bu nasıl seçim sürecidir? Yine soruyorum. Dolmabahçe'de CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın baÅŸkanlığını yaptığı toplantıya hangi bakanlar katılmıştır? Bu toplantıda bakanlar hangi talimatları almışlardır?

  • Seçimin ardından AK Partililer "En ÅŸaibeli seçim" diye süreci itibarsızlaÅŸtırmışlardır. Haziran'da sandıktan çıkamayan iktidar, Kasım ayında seçimi tekrarlatmıştır. Seçimden önce "En güvenilir sistem bizim" diyenler, Ä°mamoÄŸlu ve YavaÅŸ sandıktan çıkınca seçim ÅŸaibeli demeleri trajikomiktir. Seçim sandığından bir darbe çıkarmaya çalışan bu kepazeliÄŸe milletimiz kanmayacaktır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.