Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'nün TSK yapılanmasına 21 ilde operasyon

FETÖ'nün TSK yapılanması soruşturma kapsamında, askerlerden sorumlu sözde 'imam' olduğu belirtilen 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli 21 ilde operasyon başlattı.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) TSK yapılanması soruÅŸturması kapsamında, askerlerden sorumlu sözde 'imam' olduÄŸu belirtilen 40 ÅŸüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
 
Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının, 15 Temmuz darbe giriÅŸimini gerçekleÅŸtiren FETÖ'nün, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisine sızmış mensuplarının deÅŸifre edilmesine yönelik soruÅŸturması devam ediyor. SoruÅŸturma kapsamında, örgüt üyesi itirafçı askerlerden bir kısmının ifade ve teÅŸhisleri sonrası, askerlerden sorumlu sözde 'imam' olduÄŸu belirtilen ve haklarında geçmiÅŸte idari- adli iÅŸlem uygulanmayan 40 ÅŸüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı verildi.   
 
Bu doÄŸrultuda harekete geçen Ä°stanbul Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ile Ä°stanbul Ä°l Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ä°stanbul merkezli 21 ilde operasyon baÅŸlattı. Åžüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.  
 
BÄ°N 963 ASKER HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERÄ°LDÄ°
 
BaÅŸsavcılıkça 29 Kasım 2017 tarihinden bu yana yürütülen soruÅŸturmalarda, örgüt üyesi askerlerden sorumlu sivil ÅŸahısların, askerlerle irtibat amacıyla kullandığı kamuya açık büfe, market ve benzeri yerlerde kurulu hatların içerikleri incelendi.
 
Örgütsel iletiÅŸim amacıyla kullanılan bu sabit hatlarla irtibat saÄŸlama, 15 Temmuz 2016 tarihli darbe giriÅŸimine katılma veya terör örgütüne üye olma nedenleriyle Türkiye genelindeki soruÅŸturmalar kapsamında bugüne kadar, iÅŸlem yapılmayan bin 963 asker hakkında gözaltı kararı verilirken bunlardan bin 45'i tutuklandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.