Sosyal Medya

Güncel

Rus askeri uzman: ABD, Türkiye’nin elindeki S-400’ün, F-35’in kusurlarını ortaya çıkarmasından korkuyor

ABD’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Türkiye'ye yaramayacak bir karar almaya zorlayarak durumu körüklediğini belirten Rus askeri uzman Drozdenko, Türk liderinin bir şeye zorlanmaktan hoşlanmadığını söyledi.



Arsenal Oteçestva dergisinin Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Dmitriy Drozdenko, Sputnik'e açıklamasında, "ABD, Türkiye CumhurbaÅŸkanı'nı onlara yaramayacak bir karar vermeye zorluyor. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ise bir ÅŸeye zorlanmaktan hoÅŸlanmıyor" dedi.
 
'TÜRKÄ°YE'DEKÄ° DARBE GÄ°RİŞİMÄ°NÄ°N ORGANÄ°ZATÖRLERÄ° ABD'DEN Ä°STENDÄ° ANCAK VERÄ°LMEDÄ°'
 
Türkiye'nin, eski ABD BaÅŸkanı Barack Obama döneminde, Patriot hava savunma sistemlerini istediÄŸini, üstelik maliyetin ÅŸimdiki S-400'ün çok üstünde olduÄŸunu, ama Obama'nın Türkiye'nin baÅŸvurusunu geri çevirdiÄŸini hatırlatan uzman, "Ardından Türkiye'de darbe giriÅŸimi oldu. Bu giriÅŸimin organizatörü kimdi? CumhurbaÅŸkanı, organizatörlerin ismini vererek iade edilmelerini talep etti. Bu talebi de reddedildi. Bu yüzden S-400 anlaÅŸmasının gerçekleÅŸeceÄŸine inanıyorum" ifadelerini kullandı.
 
'YUNANÄ°STAN DA NATO ÜYESÄ° ANCAK S-300 KULLANIYOR'
 
ABD'nin, F-35 ve S-400'ün karşılaÅŸmasından korktuÄŸunu dile getiren Drozdenko, "Onlar, Rusların bu uçağın zayıf yanlarını öÄŸrenebileceÄŸini açık açık söylüyor. Ama sebebin çok daha basit olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Bu uçaklar Türkiye'ye teslim edilip ortaklaÅŸa test edilmeye baÅŸlandığında Türkler ÅŸu soruyu sorabilir: Amerika bu uçakla bizi kandırmış olabilir mi? Yani aniden F-35'in görünmez olmadığı, çok da iyi göründüÄŸünü, teknik özelliklerin kötü olduÄŸu ortaya çıkarsa ne olacak? Oysa Türkler parasını verdi bile. Bu durumda ABD'den tazminat talep edebilirler ve bu bilgi dışarıya sızarsa, çok maliyetli sözleÅŸmeler feshedilebilir. Misal Yunanistan da NATO üyesi, ama Rus yapımı S-300 hava savunma sistemlerine sahip ve bir sorun yok. Ama Türkiye'ye gelince sorun yaptılar".
Türkiye'nin F-35'i, Rus yapımı Su-35 ve hatta Su-57 ile ikame edebileceÄŸini söyleyen Drozdenko, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: "Su-57 henüz ihracata hazır deÄŸil ama yakında seri üretime girecek ve satışlar baÅŸlayacak. Türkiye ÅŸimdiden F-35'in yerini Su-35 ile doldurabilir. Türkiye'nin elindeki uçak filosu oldukça eski, 4. nesil. EÄŸer ilgili deÄŸiÅŸiklikler yapılarak 4++ teklif edilirse böyle bir seçene Türkiye'nin çok iÅŸine yarar".
 
'F-35'LER BAZI ÜLKELERDE TEST AÅžAMASINDA ŞİKAYET EDÄ°LMÄ°ÅžTÄ°'
 
F-35'lerin çok kusurlar taşıdığına dikkat çeken uzman, bu konuyla ilgili ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu:
 
"Henüz Avustralyalılar test aÅŸamasında F-35'i ÅŸikayet etmiÅŸti. Testler, önceki nesilden basit savaÅŸ uçaklarının bile F-35'i vurduÄŸunu göstermiÅŸti. Bu bilgiyi gizlemeye çalıştılar ama olmadı. F-35 ve Su-57'in nasıl uçtuklarını kendi gözlerimle gördüm ve Rus uçağının çok daha iyi olduÄŸunu söyleyebilirim. Geçen MAKS havacılık fuarında Su-57'yi gördüÄŸümde, bunun uçak deÄŸil UFO olduÄŸunu söylemiÅŸtim, istediÄŸi yönde uçabiliyor. Manevra kabiliyeti hakkında ne söylenirse söylensin alam muharebesi uzak menzilden yapılıyor, savaÅŸ her ÅŸeyi yerine koyuyor ve uçağın kıvraklığı, görünmezliÄŸinden çok daha önemli hale gelebilir. Görünmezlik, savaşın ilk saatlerinde önemli. Peki kaplama zarar görünce ve tüm güçler ile araçlar devriye girince ne olacak? Su-57 her açıdan F-35'ten üstün".
Üstelik Su-57'in, ABD uçağına göre çok daha ucuz olduÄŸunu vurgulayan Drozdenko, bunun sebebini ÅŸöyle anlattı: "Rusya'da savunma sanayisi devlet kurumudur. Lockheed Martin ise özel ÅŸirket, hissedarları var, devlet ise sadece ürün sipariÅŸ ediyor. Üstelik bu sipariÅŸleri kapmak için büyük rekabet var. EÄŸer F-22'yi Boeing ve Lockheed Martin ortaklaÅŸa yaptıysa ÅŸimdi F-35'i sadece Lockheed Martin yapıyor. Boeing ise F-35'i eleÅŸtiriyor ve yeni savunma bakanının desteÄŸini alarak kendi F-15E (Strike Eagle) uçağını çıkarmaya hazırlanıyor".

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.