Sosyal Medya

Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul için konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

ErdoÄŸan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ÅŸöyle:

"Öncelikle ÅŸunu ifade etmemiz lazım, olayın seçim süreci bitti. Åžimdi olayın mahkeme süreci var. Bu mahkeme sürecinde bu iÅŸin 3 basamağı var. Ä°lçe, il seçim kurulları ve YSK. YSK, bu mahkeme sürecinin patronudur. Nihai karar oradan çıkacaktır. Bazen bakıyorum, aÄŸzı olan konuÅŸuyor. YaÅŸamamışlar, belirli kariyeri olan da konuÅŸuyor. Ben damdan düÅŸerek geldim. Ä°stanbul'da tercihli oyla seçim yapıldığı zaman Ä°stanbul'un ilçe ve il seçim kurullarından milletvekili seçilmiÅŸtim. YSK'ya müracaat sonrası alındı. Nahai olduÄŸu için yapılacak bir ÅŸey yoktu. Sonra Ä°BB BaÅŸkanı oldum. 

Bu süreçte ilçe seçim kurullarında yapılanlar yapılıyor. Partiler de itiraz sürecini çalıştırıyor. Bir üstü il seçim kurulları. Oradan da netice alınamadığında bizim yaptığımız çalışmalarla örtüÅŸmüyorsa YSK. Buraya itiraz etme hakkımız var. Bu bir hakkın gaspı deÄŸil. Åžu anda da Ä°stanbul'da yapılan Yalaova'da Ankara ve diÄŸer birçok ilde yapılan budur. Muhalefet birçok ÅŸey söylüyor. Türkiye genelinde 30 büyükÅŸehirin 15 tanesini aldık. MHP bir tanesini aldı. Cumhur Ä°ttifakı olarak bizim aldığımız oy yüzde 53.3, buraya gelmiÅŸ vaziyetteyiz. Bunu tüm milletimin bilmesi lazım. 

Ä°çiÅŸlerimize karışmak isteyen ABD'nin bunu bilmesi, Avrupa'nın bunu bilmesi lazım. Siz haddinizi bilin. Kendi ülkenizde bunun itirazını yaptınız. Herkes haddini bilecek. Türkiye'de katılımıyla yüzde 83'e varan bir katılımın olduÄŸu bir demokrasi dersi verilmiÅŸtir. Ä°llerde ise 51 ilin 24 tanesini biz 10 tanesini MHP almıç Burada da Cumhur Ä°ttifakı fark atıyor." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.