Sosyal Medya

İstanbul'da son durum ne... Aradaki fark kaç oldu

AK Parti'nin itirazlarıyla sayımlar sürerken, aradaki farkın ne olduğu merak konusu oldu.



Yerel seçimler geride kaldı. 

Ä°stanbul'da kazanan, resmi olmayan sonuçlara göre CHP'li Ekrem Ä°mamoÄŸlu oldu. 

 AK Parti'nin itirazlarıyla bazı ilçelerde sayım sürüyor. 

ARADAKÄ° FARK NE OLDU

CHP'li Ekrem Ä°mamoÄŸlu ise sosyal medya hesabından güncel YSK sonuçlarını ve aradaki oy farkını paylaşıyor. 

mamoÄŸlu'nun paylaşımına göre saat 08:00 itibariyle sonuçlar ÅŸöyle: 

Ekrem Ä°mamoÄŸlu: 4.171.825

Binali Yıldırım: 4.153.083

Fark: 18.742

"YAPILAN İTİRAZLAR İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak açıklama yaptı. Öztrak, "Åžu anda yapılanlar hukuki deÄŸildir. Yapılan itirazlar iyi niyetli deÄŸildir. Oy çuvallarının mühürlerinin sökülerek yeniden sayılması, milletimizin temiz oylarını saldırıya açık hale getirir" dedi.

Öztrak'ın açıklamasından öne çıkan kısımlar ÅŸu ÅŸekilde:

"AK Parti'nin Büyükçekmece'de usulsüz seçmen iddiasıyla oradaki seçimleri iptal baÅŸvurusu haberi, ilginçtir. Ä°ÅŸlerin nereye doÄŸru gitmekte olduÄŸunun göstergesidir. Ä°l Seçim Kurulu böyle bir talebi uygun görmemektedir. Ama anlaşılan kafalarda böyle bir senaryo yavaÅŸ yavaÅŸ yazılmaya baÅŸlanmıştır. Geçersiz oylarla seçimi alamayacağını görenler ÅŸimdi seçimi iptal etme hamlelerine giriÅŸmektedirler. Hiç kimse kusura bakmasın. Bu yaÅŸananlar sandıkta oy çalamayanların ÅŸimdi seçimi çalmaya niyetlendiklerini açık seçik ortaya koymaktadır."

ÖZTRAK FARKI AÇIKLADI

Öztrak YSK'daki güncel verileri de paylaÅŸarak aradaki farkı açıkladı:

"Ä°stanbul ile ilgili 119 bin 652 toplam geçersiz oy sayılmıştır. Bunlardan 2 bin 184 oy Yıldırım’a  785 oy Ä°mamoÄŸlu’na yazılmıştır. Aradaki fark 18 bin 712’dir. Sayın Ä°mamoÄŸlu’nun ve YavaÅŸ’ın mazbatalarının verilmesi gerekmektedir."

AK Parti Ä°stanbul adayı Binali Yıldırım açıklamalarda bulunuyor:
 
"Seçimden sonra itiraz sürecinde söz YSK'nın. Ä°lçe ve il seçim kurullarında faaliyetler devam ediyor. Karşılıklı itirazlar var. Kimi kabul ediliyor kimi reddediliyor. Åžu anda beklemekten baÅŸka yapacak faaliyet yok. YSK bu süreci yönetecek. Seçimin sahibi YSK. 
 
Oy farkı her an deÄŸiÅŸiyor. DeÄŸiÅŸik ilçelerde sayım devam ediyor. Belirli oranda aradaki farkın azaldığını görüyoruz. Bütün bu detay çalışmaları ilçelerdeki seçim kurullarının teÅŸkil ettiÄŸi heyetler yapıyor. Bu detayları güncel olarak aktarmam doÄŸru olmaz. 
 
Her ÅŸey yasalara uygun çalışmalar devam ediyor. Bir yandan eksik giriÅŸler kaydırmalar kontrol ediliyor. Sayımlarla ortaya çıkan rakamlar iÅŸleniyor. Åžu anda iÅŸlem bitmeden bir ÅŸey söylemem doÄŸru olmaz. Seçim akÅŸamı 23.25'te bana gelen bilgilerle açıklama yaptım. Devam edince ÅŸartlar deÄŸiÅŸti. 
 
(İmamoğlu'nun HDP'yi ziyaret etmemesi) HDP'den alacağını aldı işi bitti, ziyaret etme gereği kalmadı.
 
YSK açıklamadan sayıları açıklamaları manidar. Bu kadar eminlerse buyursunlar sayalım, kimsenin kafasında soru iÅŸereti kalmasın.
 
Ben ilk günden söyledim, YSK mazbatayı kime verirse baÅŸkan odur.   
 
Aradaki fark 29 binlerden 18 bin civarına düÅŸmüÅŸ durumda. Ä°ÅŸlemeler de devam ediyor. Sayılacak çok sandık var. Söylenecek bu kadar. Bunun dışında söylenecekler kamuoyunu yanlış yönlendirmek olur. 
 
Sayım tamamen yapıldığında iÅŸin deÄŸiÅŸeceÄŸi kanaatindeyiz. Åžu andaki fotoÄŸrafa göre konuÅŸuyorum. Åžu anda biz ne ilçe seçim kuruluyuz ne de il seçim kuruluyuz. Üzerimize elzem olmayan iÅŸlere karışmamız doÄŸru olmaz. Bu kararların yeri YSK'dır.
 
Ä°l seçim kurulu Ä°stanbul için yapılan iptal baÅŸvurusunu reddetmiÅŸ.
 

 

Sayımlar yapılsın tasnifler yapılsın ak mı karar mı önümüze gelecek. Kafalari karıştırıcı açıklamaları hoÅŸ karşılamıyorum." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.