Sosyal Medya

AK Partili Yavuz'dan İstanbul seçiminin iptali başvurusu açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Büyükçekmece ilçemiz tarafından tüm İstanbul'un seçiminin iptaline ilişkin müracaatta bulunulduğu şeklinde bir açıklama var ekranlarda. Bunun doğru olmadığını ifade etmek istiyorum" açıklamasında bulundu.



"Büyükçekmece ilçemiz tarafından tüm Ä°stanbul'un seçiminin iptaline iliÅŸkin müracaatta bulunulduÄŸu ÅŸeklinde bir açıklama var ekranlarda. Bunun doÄŸru olmadığını ifade etmek istiyorum" diyen Yavuz, devamında ÅŸunları kaydetti:

"Usulsüz seçmen kaydına iliÅŸkin soruÅŸturma yürütülüyor. Bunun üzerine gidilerek Ä°lçe Seçim Kurulu'na gidilmiÅŸtir. Ä°lçe Seçim Kurulu reddetmiÅŸtir. Åžu anda YSK'ya gidilmiÅŸ deÄŸildir. Gidilip gidilmeyeceÄŸi konusunda net karar verilmemiÅŸtir.

Büyükçekmece'de olan anlaşılır gibi deÄŸildir. Özellikle belediye çalışanlarının da içinde olduÄŸu, nüfus müdürünün de içinde olduÄŸu ki nüfus müdürünün sırf bundan dolayı tutuklu olduÄŸunu biliyorum. Çok manidar geliyor bana. Bu sayı hiç de küçümsenecek bir sayı deÄŸil, 20 binlerin üzerinde bir sayıdan bahsediliyor."

HABERTÜRK'ÜN HABERÄ°NDE NE DENÄ°YORDU?

Habertürk'te yer alan haberde "AK Parti Büyükçekmece Ä°lçe BaÅŸkanlığı, Büyükçekmece'de usulsüz seçmen kaydı yapıldığını gerekçe göstererek Ä°stanbul seçimlerinin iptali için Ä°l Seçim Kurulu'na baÅŸvurdu" denmiÅŸti.

Buna göre seçim kurulu tarafından reddedilen dilekçede ÅŸunlar kaydedildi:

"Bugün itibari ile ortaya çıkan tahkikat raporu, savcılık tarafından yürütülmekte olan soruÅŸturma dosyası ve geçmiÅŸte yaptığımız itirazlar sonucu silinen sahte seçmen kayıtları ve emniyet tarafından tespit olunan diÄŸer usulsüz kayıtlar ile sadece bu kiÅŸi tarafından Ä°stanbul içi ve Ä°stanbul dışı 21 bin sahte seçmen nakli ile organize bir ÅŸekilde seçim sonuçlarının deÄŸiÅŸtirildiÄŸi, gerçek Büyükçekmece Ä°lçesi seçmeninin iradesine ipotek konularak Ä°lçe Belediye BaÅŸkan adayımız Mevlüt Uysal'ın kazanmış olduÄŸu seçimin kaybettirildiÄŸi, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayımız Binali Yıldırım'ın seçilmesinin engellendiÄŸi ortaya çıkmıştır.

Tüm bu usulsüzlüklerin soruÅŸturma dosyasından da anlaşılacağı üzere CHP adayları lehine organize edilmesi sebebiyle, taşınan seçmenin de baÅŸka bir adaya oy vermeyeceÄŸi de tartışmasız olduÄŸuna göre; 21 bin seçmenin Büyükçekmece ve Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi sonuçlarını CHP adayları lehine deÄŸiÅŸtireceÄŸi de tartışmasızdır."

Ardından BBC Türkçe de, AK Parti Büyükçekmece Seçim Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Avukat Rohat Hasbayram'ın Habertürk'te yer alan haberi doÄŸruladığı bilgisini geçmiÅŸti.

'YILDIRIM'IN SEÇÄ°LMESÄ°NÄ°N ENGELLENDİĞİ ORTAYA ÇIKMIÅžTIR'

Demirören Haber Ajansı (DHA), Yavuz'un 'yanlış anlaşılmış' dediÄŸi baÅŸvuru dilekçesini yayınladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.