Sosyal Medya

Güncel

AK Parti kurucusu Yakış'tan seçim yorumu: Daha dananın kuyruğu kopmadı

AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili olarak "Daha dananın kuyruğu kopmadı" yorumunu yaptı.



AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan eski DışiÅŸleri Bakanı YaÅŸar Yakış, Alman Deutsche Welle'nin (DW) Türkçe internet sitesine açıklamalarda bulundu. "Mazbatamı verin diyen CHP'li Ekrem Ä°mamoÄŸlu'na, AK Parti neden tepki koyuyor?" sorusuna Yakış, "Daha dananın kuyruÄŸu kopmadı. Son anda ketenpereye getirip AK Parti'ye kazandırmak istiyorlar." dedi.
 
Yakış'ın DW Türkçe'ye yaptığı açıklamalar ÅŸu ÅŸekilde:
 
"Ä°stanbul, bir siyasi parti için hayatta kalma mücadelesinin en yüksek olduÄŸu yer, ki AK Parti için de öyle. Sayın CumhurbaÅŸkanımız bunu defalarca söyledi. ‘Ä°stanbul demek, Türkiye demek' dedi. Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi'nden kaynak alan ve Sayın CumhurbaÅŸkanının oÄŸlu ile kızının sahibi olduÄŸu vakıflar da dahil onlarca vakıf olduÄŸunu herkes biliyor. Hepsi, belediyenin parasıyla ayakta duruyor. O kaynakları kim yönetiyorsa bir avantaj saÄŸlıyor. EÄŸer Ä°stanbul CHP'nin eline geçerse, AK Parti'nin kurallara aykırı bir harcama yapıp yapmadığı ortaya çıkacak. YandaÅŸ ÅŸirketlerin muslukları kesilecek. Ä°ÅŸte bu yüzden Ä°stanbul konusunda büyük kavga koparıyorlar.
 
ErdoÄŸan'ın nasıl hatası olduÄŸunu düÅŸünüyorsunuz?
 
Rehberi karga olanın meselesi… ErdoÄŸan, etrafına ‘evet efendimcileri' topladı. Kendisine itiraz edebilecek, olayları doÄŸru düzgün sorgulayacak insanları etrafından uzaklaÅŸtırdı. Ben Turgut Özal'dan bilirim. O da kendi bildiÄŸini yapardı ama kendi bildiÄŸini yapmadan önce herkesi, her tür görüÅŸü dinlerdi. Sayın CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan kendine itiraz edebilecek kapasitedeki insanları çevresinden uzaklaÅŸtırdı ama herkes de biliyor ki, gemi su almaya baÅŸladığında gemiyi ilk terk edecek olanlar o ‘evet efendimciler'. SapasaÄŸlam kalanlar ise hep doÄŸruyu söylemekten korkmayanlar, çekinmeyenler olacak."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.