Sosyal Medya

Güncel

AK Parti’den yeni açıklama: 12 bin 300 oy lehimize döndü

İstanbul’da yapılan seçimlerle ilgili itiraz süreci devam ederken Ak Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’tan açıklama geldi.



AK Parti Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Bayram Åženocak, "Bugün de sayımlar devam ediyor. Sabah yapılan basın açıklamasında, 11 bin oyun yapılan itirazlar neticesinde lehimize çevrildiÄŸini gördük. Åžu an itibariyle 11 bin olan oyumuz 12 bin 300'e ulaÅŸmış durumda. Yani bizim lehimize tescil edilmiÅŸ oldu. Bu sürekli artarak devam ediyor. Ä°nÅŸallah son ana kadar milletimizin kullanmış olduÄŸu oyları da koruyacağımızı beyan ediyoruz." dedi.

Åženocak, BeyoÄŸlu Ä°lçe Seçim Kurulu'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ä°stanbul Ä°l Seçim Kurulunun aldığı karar doÄŸrultusunda geçersiz oyların sayımına devam edildiÄŸini belirtti.

Bayram Åženocak, "Ä°çeride iÅŸler yolunda, demokrasi gayet iÅŸliyor. Oylar gayet ÅŸeffaf bir ÅŸekilde sayılıyor. Gerekirse canlı yayında, gerekirse en ÅŸeffaf bir ÅŸekilde milletimizi aydınlatmamız lazım. Biz her bir oyun çok kıymetli olduÄŸuna inanıyoruz. Çünkü milletimiz sandığa gitti ve iradeyi ortaya koymaya karar verdi. Bizim de bu ortaya konulan iradenin sonuna kadar yanında olup, milletimizin oyuna sahip çıkmamız lazım, sonuç ne olursa olsun." ifadelerini kullandı.

Milletin oyunu sonuna kadar şeffaf bir şekilde korumaya gayret ettiklerini belirten Şenocak, şunları kaydetti:

"Bugün de sayımlar devam ediyor. Sabah yapılan basın açıklamasında, 11 bin oyun yapılan itirazlar neticesinde lehimize çevrildiÄŸini gördük. Åžu an itibariyle 11 bin olan oyumuz 12 bin 300'e ulaÅŸmış durumda. Yani bizim lehimize tescil edilmiÅŸ oldu. Bu sürekli artarak devam ediyor. Ä°nÅŸallah son ana kadar milletimizin kullanmış olduÄŸu oyları da koruyacağımızı beyan ediyoruz.

BeyoÄŸlu'ndan baÅŸladık. Yarın sabahtan itibaren devam edebilir ama Ä°l Seçim Kurulunun alacağı kararlara baÄŸlı olarak deÄŸiÅŸebilir. O yönde taleplerimiz var. Bizim ilçeler bazında yapmış olduÄŸumuz çalışmalarda... Orada ÅŸeffaflığa aykırı bir durum varsa biz gerekli itirazlarımızı yerine getiriyoruz. Ä°lk önce ilçe seçim kurulları, olmuyorsa il seçim kurulu, olmuyorsa bir üstü, bunun hiyerarÅŸisi bellidir. Åžu ana kadar yapmış olduÄŸumuz çalışmalar neticesinde, bu akÅŸam BeyoÄŸlu'nda çalışmaları hayata geçirmiÅŸ olduk, inÅŸallah güzel sonuçlar alırız. Åžu an BeyoÄŸlu'nda sonuçların lehimize sonuçlandığını görmekteyiz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.