Sosyal Medya

Güncel

23 Nisan'da oturduğu koltuğa 32 yıl sonra belediye başkanı olarak oturdu

Nevşehir'in Avanos ilçesinde belediye başkanı seçilen 42 yaşındaki Celal Alper İbaş, 1987'de ilkokul öğrencisiyken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda oturduğu belediye başkanlığı koltuğuna, bu kez 32 yıl sonra CHP'den belediye başkanı seçilerek geçti.



Mazbatasını alıp, Avanos Belediye BaÅŸkanlığı görevine baÅŸlayan Ä°baÅŸ'a, ziyaretine gelen anne- babası, 10 yaşında, baÅŸkanlık koltuÄŸunda otururken, çekilen fotoÄŸrafını hediye etti.
Celal Alper Ä°baÅŸ, 1987 yılında ilkokul öÄŸrencisiyken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla dönemin Avanos Belediye BaÅŸkanı Anavatan Parti'li Ali Rıza KarataÅŸ'ın koltuÄŸuna oturdu. Yıllar sonra siyasete giren Ä°baÅŸ, Mahalli Ä°dareler Genel Seçimleri için CHP'den belediye baÅŸkan adayı oldu. Ä°baÅŸ, 31 Mart Pazar günü yapılan seçimde belediye baÅŸkanı seçildi.
 
Ä°lçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alan BaÅŸkan Celal Alper Ä°baÅŸ, CHP'li eski Belediye BaÅŸkanı Ä°smet Ä°nce'den görevi devraldı. Devir teslim töreninde konuÅŸan Ä°baÅŸ, "Görevi CHP'li belediye baÅŸkanından devraldığım için mutluyum. Åžehrimiz için çalışacağız. Parti rozetimizi çıkardık. Herkese eÅŸit davranacağız. Benden önceki belediye baÅŸkanımızın yarım bıraktığı bütün projeleri tamamlayacağız" dedi.
 
ANNESÄ°NDEN SÜRPRÄ°Z HEDÄ°YE
 
Avanos Belediye BaÅŸkanlığı'na seçilen Celal Alper Ä°baÅŸ'a, ilk ziyareti, annesi AyÅŸe ve babası Ali Ä°baÅŸ gerçekleÅŸtirdi. AyÅŸe Ä°baÅŸ, oÄŸluna, 1987 yılında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda baÅŸkanlık koltuÄŸunda çekilen fotoÄŸrafını hediye etti. Dönemin Avanos Belediye BaÅŸkanı Anavatan Parti'li Ali Rıza KarataÅŸ'ın koltuÄŸunda otururken çekilen fotoÄŸrafını görünce duygulanan BaÅŸkan Ä°baÅŸ, "O yıllarda 1 günlüÄŸüne belediye baÅŸkanlığı koltuÄŸuna oturmuÅŸtum. Bana, o dönem öÄŸretmenim, 'Belediye baÅŸkanı koltuÄŸuna mı yoksa kaymakam koltuÄŸuna mı oturmak istersin?' diye sormuÅŸtu. Ben de 'Belediye baÅŸkanlığı koltuÄŸuna oturmak istiyorum' demiÅŸtim. Kısmet bugüneymiÅŸ. 32 yıl önce 1 günlüÄŸüne oturduÄŸum koltuÄŸa, inÅŸallah 5 yıl süre boyunca oturacağım" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.