Sosyal Medya

Güncel

YSK Başkanı Güven: Yeniden sayım ilk kez yapılmıyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, İstanbul başta olmak üzere birçok il ve ilçede yeniden yapılan geçersiz oyların yeniden sayılması işlemiyle ilgili açıklama yaptı.



Güven'in açıklamaları ÅŸöyle:

"YSK'da itiraz süreci baÅŸladı, tüm Türkiye genelinde devam ediyor. Ä°tiraz edilmeyen yerlerde mazbatalar veriliyor. Ä°tirazlar bitince mazbatalar verilecek.

Ä°STANBUL'DA 8 Ä°LÇEDE TEKRAR SAYIM

Size açıkladığım rakamları partilerle paylaşıyorum. Ä°tiraz sürecinin sonucunu bekliyoruz. Ä°stanbul'da da aynı süreç iÅŸledi. 8 ilçede yapılan itiraz üzerine tekrar sayım kararı alındı. Bazı seçim kurulları da bu kararı uygulamaya baÅŸladı. Tekrar sayım iÅŸlemi devam ederken, il seçim kuruluna itiraz edildi. Tedbir kararıyla sayım iÅŸlemi durdurulmuÅŸtur. Aldığımız kararları gönderdik, bu yönde karar verilecektir.

BU KARARI, Ä°LK DEFA ALMIYORUZ

Geçersiz oyların tekrar sayılması istenmiÅŸ. Bu ilk defa alınan bir karar deÄŸil. Ä°lçe seçim kurulları bu kararı verip, tekrar sayıma baÅŸlandığında sonuna kadar gidileceÄŸi kararı verildi. Sayım iÅŸlemi baÅŸlatılan ilçelerde sonuna kadar gidilmesine karar verdik. Bundan önceki kararlar da bu yönde. Ä°tiraz edenlerin deÄŸil, itiraz etmeyenlerin de lehine karar alınabiliyor. Maddi gerçeklerin ortaya çıkarılması yönünde çalışmalar sürüyor. Bu tamamen yasal iÅŸlemlerdir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.