Sosyal Medya

Güncel

Venezuela’da Juan Guaido’nun dokunulmazlığı kaldırıldı

Venezuela’da, kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido’nun dokunulmazlığı kaldırıldı.



ABD baÅŸta olmak üzere birçok Batı ve Latin Amerika ülkesinin desteÄŸi ile ülkesinde ordunun desteÄŸini alarak sokak hareketleri ile hükümeti deÄŸiÅŸtirmeye çalışan Guaido hakkında baÅŸlatılan yasal süreç iÅŸlemeye devam ediyor. 
 
Ülkedeki tek yetkili yasama organı Kurucu Meclis, (ANC) Yüksek Adalet Mahkemesi (TSJ) BaÅŸkanı Maikel Moreno’nun "Guaido’nun dokunulmazlığının kaldırılması" talebini görüÅŸmek üzere Diosdado Cabello baÅŸkanlığında olaÄŸanüstü toplandı.
 
Oturumda, Guaido'nun dokunulmazlığının “Yurt dışına çıkış yasağına raÄŸmen Kolombiya’ya geçmesi” nedeniyle baÅŸlatılan yasal süreç için kaldırılması talebi, parlamenterlerin tamamının desteÄŸi ile kabul edildi.
 
TSJ’nin, ANC’nin bu kararı sonrası dava sürecini baÅŸlatması bekleniyor.
 
NE OLMUÅžTU?
 
BaÅŸkent Caracas'ta 23 Ocak'ta düzenlenen mitingde yemin ederek kendini geçici devlet baÅŸkanı ilan eden Guaido, ABD'nin Kolombiya'ya yığdığı "insani yardım" malzemelerinin 23 Åžubat'ta Venezuela'ya sokulması giriÅŸiminden bir gün önce Kolombiya'ya geçmiÅŸti.
 
Kolombiyalı yasa dışı silahlı grupların sınırda kontrol ettiÄŸi patikalardan geçtiÄŸi deÄŸerlendirilen Guaido, Kolombiya'ya Venezuela ordusunun desteÄŸi ile gittiÄŸini öne sürmüÅŸtü.
 
Bu ülkenin ardından Brezilya, Paraguay, Arjantin ve Ekvador'u ziyaret eden Guaido, 4 Mart'ta Venezuela'ya dönmüÅŸ ve sorunsuz bir ÅŸekilde giriÅŸ yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.