Güncel
Askerin çağrısının hemen ardından Buteflika istifa etti!
![](resimler/detay/181119.jpg?1554234258)
Cezayir'de uzun süredir protestoların hedefi olan Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika istifa etti.
Cezayir resmi ajansı APS'nin haberinde, "CumhurbaÅŸkanı Abdulaziz Buteflika, CumhurbaÅŸkanlığı görevini sona erdirme kararını Anayasa Konseyi BaÅŸkanına resmen bildirdi." ifadesine yer verildi.
Cezayir Genelkurmay BaÅŸkanı Ahmed Kayid Salih, bu akÅŸam yaptığı yazılı açıklamada, Buteflika'ya derhal görevi bırakma çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu.
Cezayir CumhurbaÅŸkanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, Buteflika'nın görev süresinin dolacağı 28 Nisan'dan önce istifa edeceÄŸi duyurulmuÅŸtu. Açıklamada ayrıca, istifadan önce, geçiÅŸ döneminde devlet kurumlarının iÅŸleyiÅŸinin sürekliliÄŸini saÄŸlamak için önemli kararlar alınacağı aktarılmıştı.
ÜLKEDEKÄ° PROTESTOLAR
Cezayir'de 1999 yılından bu yana dört dönemdir CumhurbaÅŸkanlığı görevini yürüten 82 yaşındaki Abdulaziz Buteflika'nın, ciddi saÄŸlık sorunlarına raÄŸmen 22 Åžubat'ta beÅŸinci dönem için adaylığını açıklaması ülkede protestolara neden oldu.
Gelen tepkiler üzerine Buteflika, 11 Mart'ta yaptığı sürpriz bir açıklamayla 18 Nisan'da yapılması planlanan cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerini ertelediÄŸini, adaylığını geri çektiÄŸini ve yönetimde kapsamlı deÄŸiÅŸiklikler yapılacağını duyurdu.
Cezayir sokağı ve muhalefet, Buteflika'nın adaylıktan çekilmesini ilk baÅŸta memnuniyetle karşıladı, ancak seçimlerin belirsiz bir tarihe ertelenmesi CumhurbaÅŸkanı'nın görev süresini "ucu açık bir ÅŸekilde uzatma hamlesi" yorumlarını beraberinde getirince protestolar devam etti.
Henüz yorum yapılmamış.