Sosyal Medya

Güncel

Cezayir Genelkurmay Başkanı'ndan Buteflika'ya: Derhal görevi bırak

Cezayir Genelkurmay Başkanı Ahmed Kayid Salih, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın derhal görevi bırakması çağrısında bulundu.



Cezayir Genelkurmay BaÅŸkanı Ahmed Kayid Salih, ülkede uzun süredir protestoların hedefi olan CumhurbaÅŸkanı Abdulaziz Buteflika'yı derhal görevden ayrılmaya davet etti.

Salih, yaptığı yazılı açıklamada, ordunun, "cumhurbaÅŸkanlığı makamının boÅŸalmasını öngören Anayasa'nın 102. maddesinin iÅŸletilmesi" konusunda ısrarcı olduÄŸunu belirterek, ülkedeki durumu "kendi çıkarından baÅŸka bir ÅŸeyi önemsemeyen çevrelerin inatlaÅŸması" olarak nitelendirdi.

Buteflika'nın görev süresinin dolacağı 28 Nisan'dan önce istifa edeceÄŸi yönünde dün CumhurbaÅŸkanlığından dün yapılan açıklamanın kaynağının Buteflika deÄŸil, anayasal çerçevenin dışındaki güçler olduÄŸunu savunan Salih, ordunun, anayasanın öngörmediÄŸi herhangi bir kararı kabul etmeyeceÄŸini ifade etti ve CumhurbaÅŸkanı'na görevi derhal bırakması çaÄŸrısında bulundu.

Halka yönelik komplolar karşında sessiz kalmasının mümkün olmadığını vurgulayan Salih, daha fazla vakit kaybedilmemesi ve Anayasa'nın 7, 8 ve 102. maddeleri uygulanarak çözüme gidilmesi gerektiÄŸini kaydetti.

Salih "Kararımız açık ve net. Bundan da geri dönüÅŸ yoktur. Hiçbir eksik olmaksızın talepleri karşılanana kadar halkın yanında duracağız. Halkın bir evladı olarak ve omuzlarımdaki tarihi sorumluluÄŸun gereÄŸi halkın yanında yer almalıyım. Uzun süre sabreden bu halkın anayasal meÅŸru haklarını ve tam bağımsızlığını geri alma vakti gelmiÅŸtir" ifadelerini kullandı.

Cezayir CumhurbaÅŸkanlığı'ndan yapılan dün yapılan açıklamada, Buteflika'nın görev süresinin dolacağı 28 Nisan'dan önce istifa edeceÄŸi duyurulmuÅŸtu. Açıklamada ayrıca, istifadan önce, geçiÅŸ döneminde devlet kurumlarının iÅŸleyiÅŸinin sürekliliÄŸini saÄŸlamak için önemli kararlar alınacağı aktarılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.